InterieurWonen

Je huis van binnen schilderen: hier moet je op letten!

Ben jij van plan om je huis binnenkort weer een keer van binnen te laten schilderen? Dat is altijd een hele onderneming, maar het is wel goed om dit op tijd te laten doen, zodat je muren en plafonds mooi blijven en niet aftakelen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon een keer aan nieuwe kleuren in huis toe bent, dan is dat een prima excuus om meteen alles te laten schilderen. In dit artikel geven we je een aantal schildertips voor je binnenmuren en plafonds!

Zelf schilderen of een schilder inhuren?

Ten eerste is het goed om te bepalen of je jouw muren zelf wil gaan schilderen of dat je een schilder in gaat huren om dit te doen. Het schilderen van je binnenmuren is een hoop werk, dus bedenk goed of je hier zelf de tijd voor hebt. Is het antwoord ‘nee’, dan raden we je aan om gewoon een schilder in te huren voor de klus. Het beste is dan om dit in het najaar of in de winter te doen. De meeste schilders doen namelijk zowel binnen- als buitenschilderwerk. Het buitenschilderwerk kunnen ze alleen in het voorjaar en de zomer doen, dus in die periode maken ze vaak tijd voor het buiten schilderen. Binnenschilderwerk doen de meeste schilders dus alleen in het najaar en de winter. Wil je toch graag zelf aan de slag met het schilderen van je huis? Dan geven we je nog een aantal dingen mee waar je op moet letten. 

De juiste verf kopen

Het meest belangrijke aspect is het kopen van de juiste verf. Je wil natuurlijk een verf van hoge kwaliteit kopen, zodat het schilderwerk zo lang mogelijk mee gaat. Anders is het zonde van het harde werk. Merken zoals Histor muurverf zijn erg geschikt om zelf mee te schilderen, aangezien het professionele verf is die makkelijk is aan te brengen op binnenmuren en plafonds. Natuurlijk hangt het ook af van hoeveel verf je nodig hebt en wat je budget is. Als je alle muren in huis gaat verven, heb je namelijk nogal wat potten verf nodig. Is je budget niet helemaal toereikend, dan kun je ook op zoek gaan naar budget verf die wel een goede kwaliteit biedt. 

Wat heb je nodig voor het schilderen van je binnenmuren?

Naast goede verf zijn er natuurlijk nog meer dingen die je nodig hebt om je muren op een nette, goede manier te schilderen. Denk bijvoorbeeld aan kwasten, verfrollers en een verfspuitsysteem. Maar ook iets om gemorste verf mee weg te vegen en materiaal voor het afdekken van de vloer en je meubels. Dit kun je bijvoorbeeld doen met schilderstape, maar voor de grond kun je ook kranten gebruiken. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button