Wonen

Wat zijn betrouwbare CCTV systemen?

Story Highlights
  • Closed Circuit TeleVision, dat is CCTV
  • Beelden worden opgenomen op aparte recorder
  • Keur aan beveiligingscamera's beschikbaar

Nu zowel particulier als ondernemer meer waarde hechten aan beveiliging en meer en meer gebruik maken van beveiligingscamera’s duikt ook de term CCTV systeem meer en meer op. CCTV staat voor Closed Circuit TeleVision. We vertellen je er hier meer over.

De beelden worden 24/7 opgeslagen op een aparte recorder

CCTV systemen slaan de beelden 24/7 op, op een aparte recorder. Alleen jij als eigenaar hebt toegang tot de beelden en kunt er gebruik van maken. CCTV systemen kunnen ingezet worden om iets of iemand te bewaken bijvoorbeeld, beelden kunnen nadien bekeken en gecontroleerd worden. Ook kun je op deze manier de oprit van een bedrijf beveiligen. CCTV werkt erg gemakkelijk. Een recorder neemt 24/7 beelden op van de aangesloten camera’s. Die worden aangesloten op de recorder, waarbij je gebruik maakt van een UTP kabel. Deze kabel is veelzijdig en verzorgt zowel het beeld als de voeding van de camera.

Aanbod beveiligingscamera’s mag indrukwekkend genoemd worden

Vaak worden IP camera’s gebruikt. Het aanbod beveiligingscamera’s is overigens indrukwekkend te noemen tegenwoordig want je hebt bijvoorbeeld de 4-in-1 beveiligingscamera’s, de al genoemde IP camera dus, draadloze camera’s, 3G en 4G sim beveiliging camera’s en beveiligingscamera’s op batterijen. Je hebt zelfs camera’s op zonne-energie en een zogenaamde luchttemperatuur scanner.

Raadpleeg een specialist van het beveiligingsbedrijf

Kijken we naar de IP camera’s dan kun je kiezen voor een losse camera of voor een systeem. Tegenwoordig zijn de beeldsensoren geweldig goed en kunnen ze geleverd worden tot en met acht megapixels. Dat levert zowel binnen als buiten de beste beeldkwaliteit op. IP camera’s kun je aansluiten op internet waardoor de camera’s ook gemakkelijker te bereiken zijn. Bij de camera’s kun je ook IP netwerk recorders aanschaffen. De IP camera’s heb je van heel veel verschillende merken tegenwoordig en de uitvoeringen zijn met onder meer Dome, Bullet, Body/Box, Fisheye, PT, PTZ en Pinhole talrijk. Je hebt dus behoorlijk wat te kiezen als het om het type camera gaat. Soms is de keuze wellicht te groot. Raadpleeg in dat geval altijd een specialist van een beveiligingsbedrijf. Die weet precies welke camera bij jouw situatie past.

Van vaste lens tot PT lens

Je kunt met een IP camera ook variëren met de lens; van vaste lens tot een PT lens, het kan allemaal tegenwoordig. Dat geldt ook al voor de kijkhoek die kan variëren van 2 tot 360 graden. Bij de camera kun je kiezen voor tal van extra’s in de vorm van een klantenteller, wifi, simkaart slot, branddetectie of tweeweg audio communicatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button