Overig

Wat is glamping?

Glamping is een buitenverblijf dat de verbondenheid met de natuur die met kamperen wordt geassocieerd, combineert met de elegantie en het gemak van een aangepaste self-catered accommodatie. Het is afgeleid van de zinnen “glamorous” en “camping.” Het is een soort outdoor vakantie waarbij je niet je eigen tent, slaapzakken of andere uitrusting hoeft mee te nemen; in plaats daarvan kun je verschijnen in een kant-en-klaar onderkomen dat al is uitgerust met alles wat je nodig hebt.

Ondanks het feit dat glamping wordt geassocieerd met luxe, zijn er veel verschillende soorten van glamping. Sommige glamping plekken, zoals glamping in Zeeland, kunnen bieden alles wat je nodig hebt, evenals extra’s zoals bubbelbaden, sauna’s, krachtige douches, massagesalons, activiteiten, en nog veel meer, terwijl anderen zullen worden beperkt tot aanzienlijk meer basis accommodaties, zoals bedden, dekens, en een aantal fundamentele koken voorzieningen. Als gevolg hiervan, glamping wordt vaak aangeduid als luxe camping of luxe camping. Hoe je het ook noemt, het belangrijkste om te onthouden is dat het plezierig, handig, en kan een fantastische manier om in de wereld van het kamperen als je bang bent over het ruw in de natuur.

Verschillende glamping accomodaties

Terwijl veel varianten van glamping accommodatie, zoals bell tenten en safari tenten, hebben een duidelijke verbinding met conventionele kamperen onder canvas, zijn er veel meer locaties om te verblijven die zijn enorm verschillend van het zijn in een tent. Om als glamping beschouwd te worden, welke vorm van logies ook gebruikt wordt, het moet een echte verbinding met het buitenleven hebben, zodat gasten niet alleen van de voorzieningen kunnen genieten, maar ook wild kunnen rennen, in bomen kunnen klimmen, in rivieren kunnen plonsen, naar de sterren kunnen kijken, en het soort ervaringen kunnen opdoen dat we met kamperen associëren.

Veel soorten van glamping accommodatie streven naar het hele jaar door, weerbestendig accommodaties, met het gebruik van elektriciteit, isolatie, en verwarming, evenals het gebruik van een houtgestookt vuur. In de winter worden bijvoorbeeld vaak houten glamping-pods aan campings toegevoegd en verhuurd, terwijl hutten ook populair zijn.

Er is ook een trend in het herbestemmen van oudere soorten van onderdak en het draaien van hen in moderne glamping opties. Mongoolse yurts, die al generaties lang worden gebruikt door nomaden op de Mongoolse steppe en in heel Azië, zijn uitgegroeid tot een populaire vorm van glamping accommodatie, omdat ze bedoeld zijn voor zowel warm als koud weer, terwijl herdershutten, die populair waren in Engeland en Wales in de 18e en 19e eeuw, zijn ook uitgegroeid tot een meer up-market optie.

Wat is glamping?

Waarom naar een glamping?

Er is een reden waarom glamping is uitgegroeid van een kleine niche tot een begrip: het is heel leuk! Glamping spreekt vrijwel elke soort reiziger aan omdat het handig en comfortabel is, en de ideale ontsnapping biedt aan ons hectische dagelijkse leven. Het stelt u in staat om volledig op te gaan in een gebied doordat u direct vanuit uw deur uw omgeving in kunt lopen, terwijl u ook de rompslomp van het traditionele kamperen achterwege kunt laten. Hier zijn een paar van de redenen waarom we genieten van glamping:

U hoeft minder in te pakken: Je hebt geen tent nodig, en je hoeft ook geen opvouwbare stoelen of slaapzakken mee te nemen. Op de meeste glamping campings vind je praktisch alles wat je nodig hebt, dus het enige wat je nodig hebt zijn schone kleren en een tandenborstel als je aankomt. De taak is volbracht.

Je kunt in een lekker bed slapen: Vergeet het rondkruipen in een pokke tent en het slapen op een bobbelige vloer de hele nacht. Glamping betekent genoeg ruimte om op te staan, goede bedden, echte dekbedden en de mogelijkheid om een goede nachtrust te hebben.

Meer tijd om te verkennen: Als je minder tijd kwijt bent aan het opzetten van je tent, heb je meer tijd om op verkenning te gaan. Voor een snel weekendje weg hoeft u met glamping geen tijd te verspillen aan het opzetten van een tent. Het is al geregeld, dus u kunt zich concentreren op meer essentiële zaken, zoals het vinden van de dichtstbijzijnde pub.

Het is gezelliger dan kamperen: Of het nu vloerverwarming, elektrische radiatoren of een ouderwetse houtkachel is, de meeste glamping-accommodaties zijn zo ingericht dat u het ongeacht het weer behaaglijk en warm hebt.Je zult nooit ruimte tekortkomen: In tegenstelling tot een verblijf in een hotel of B&B, geeft glamping kinderen de vrijheid om rond te rennen, in bomen te klimmen en van het buitenleven te genieten. Er zijn minder regels en een meer ontspannen cultuur in het algemeen. Glamping verslaat een verblijf in een hotel elke dag van de week als je op een familievakantie bent. Veel glamping-locaties in Nederland vindt je op www.villatent.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button