Wonen

Wat kost stucen?

Story Highlights
  • Stucen van plafond is duurder dan stucen muren
  • Gemiddelde kosten stucen muur liggen tussen de 9 en 20 euro
  • Verschil in prijs tussen nieuwbouw en bestaande bouw

Stucen is het egaliseren van wand en plafond met een cement of een gips gebonden specie. Daarbij kan de stuclaag op diverse ondergronden worden aangebracht. Nou vroegen wij van slimmeboefjes.nl ons af wat dat nou eigenlijk precies kost, want ook wij moeten op de kleintjes letten immers.

Wat kost stucen per vierkante meter?

Voor het laten aanbrengen van stucwerk roep je de hulp van een stukadoor in. Hij zal je vertellen dat het aanbrengen van stucwerk op het plafond altijd duurder is dan het aanbrengen op een muur. De stukadoor zal voor het stucen van een muur een gemiddelde prijs berekenen die tussen de 9 en 20 euro per vierkante meter ligt. Let wel, we hebben het dan over glad stucwerk. De prijs voor het stucen van een plafond ligt dus hoger, ergens tussen de 14 en 20 euro per vierkante meter.

Wat kost een plafond stucen?

De prijs die stukadoor Haarlem vraagt voor stucwerk is behalve afhankelijk van de vraag of het om een muur of een plafond gaat ook afhankelijk van het soort stucwerk dat aangebracht wordt. Kies je voor spackspuitwerk (gespoten korrel) dan zal de vierkante meter prijs tussen de 5 en 11 euro zijn. Sausklaar stucen kost je tussen de 10 en 18 euro en sausklaar stucen tussen de 10-25 euro per m2. Sierpleister is ook een optie. Dat kost je gemiddeld tussen de 12 en 23 euro, het plafond glad stucen tussen de 15 en 30 euro en schuurwerk gemiddeld genomen tussen de 18 en 25 euro. De gemiddelde kosten zijn inclusief materiaal en de loonkosten van de specialist.

Wat kost een muur stucen?

Wat de exacte kosten zullen zijn is sterk afhankelijk van het soort structuur dat je kiest en de staat van je woning. Zo is nieuwbouw stucen een ander verhaal dan een bestaande woning. Vaak is het zo dat hoe meer vierkante meters een stukadoor heeft, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter wordt en natuurlijk of je een plafond of een muur wilt laten stucen. Nee, het is niet verstandig om te proberen de muren of het plafond zelf te stucen. Je moet niet vergeten dat een stukadoor een jarenlange opleiding heeft doorlopen en precies weet wat een muur of plafond vraagt. Ook de kennis van materialen is uitstekend. Omdat jij dat niet hebt, is het niet verstandig zelf aan de slag te gaan. Integendeel zelfs. Bovendien is de stukadoor afgezet tegen andere vakmensen allesbehalve duur. Daar ga je niet het risico voor nemen dat je de muren verpest door een verkeerde werkwijze.

Gerelateerde artikelen

Back to top button