Wonen

3 situaties waarin je er goed aan doet om te kiezen voor een waterdicht molton hoeslaken

Molton hoeslakens zijn een essentieel onderdeel van je beddengoed. Molton hoeslakens worden, in vergelijking met normale standaard hoeslakens, geruwd. Hierdoor voelen ze niet alleen dikker en steviger aan, maar zijn ze ook nog eens extra vochtabsorberend. Een molton hoeslaken zal dan ook meer vocht opnemen dan een standaard hoeslaken, waardoor je er goed aan doet om eerst een molton hoeslaken om je matras te doen en daaroverheen nog een normaal hoeslaken. Zo weet je zeker dat jouw matras goed beschermd is tegen vuil en transpiratievocht. In sommige gevallen volstaat een molton hoeslaken in combinatie met een normaal hoeslaken echter niet en kun je beter kiezen voor een waterdicht molton hoeslaken. In deze blog zullen we drie van dat soort situaties uitlichten. Lees snel verder!

Wanneer je last hebt van overmatig transpireren

Hoewel een standaard molton hoeslaken zeer geschikt is om het transpiratievocht dat we gemiddeld per nacht verliezen op te vangen, volstaat een dergelijk hoeslaken helaas niet wanneer je last hebt van overmatig transpireren. Met overmatig transpireren bedoelen we dat je meer zweet dan een gemiddeld mens en dat je dus ook meer dan een halve tot één liter vocht per nacht verliest. Word je geregeld ’s nachts badend in het zweet wakker? Kies dan voor een waterdicht molton hoeslaken.

Tijdens je menstruatie of wanneer je last hebt van urineverlies

Transpiratievocht is uiteraard niet het enige soort vocht dat ons matras kan beschadigen. Ook menstruatiebloed en urinevlekken voorkom je het liefst zoveel mogelijk. Helaas heb je doorlekken en ongecontroleerd urineverlies niet altijd even goed in de hand, zeker niet wanneer je in dromenland bent en dus diep vertrokken bent. Vaak word je dan pas wakker op het moment dat het eigenlijk al te laat is. Wil je zonder zorgen kunnen slapen en nooit meer last hebben van menstruatiebloed of urinevlekken in je matras? Doe er dan een waterdicht molton omheen. Ook ideaal voor kinderen die helaas nog niet zindelijk zijn!

Wanneer je tegen het eind van je zwangerschap aan loopt

Wanneer je tegen het eind van je zwangerschap aan loopt, bestaat de kans dat je vliezen breken op het moment dat je in bed ligt. Er kan dan een behoorlijke hoeveelheid vruchtwater vrijkomen, wat zonder een goede matrasbeschermer rechtstreeks in je matras verdwijnt. Je raadt het al: ook hier kan een waterdicht molton hoeslaken een hele uitkomst bieden en voorkomen dat je een nieuw (duur) matras moet aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button