tips

Wat kun je allemaal leasen of huren? 5 tips

Wil je niet meer zomaar alles kopen, kopen, kopen in je leven? Kijk dan naar een alternatief dat steeds meer in opkomst is in de moderne maatschappij: leasen of huren! Dit is vaak veel goedkoper en ook nog eens duurzamer. Maar wat kun je eigenlijk allemaal leasen? We delen in dit artikel verschillende tips.

Auto

Een auto heb je regelmatig nodig, misschien zelfs wel iedere dag. Maar toch staan de meeste auto’s een groot deel van de tijd stil. Een auto leasen is daarom vaak een slimme oplossing. Dit kun je voor een enkele dag doen, als je echt maar zelden een auto gebruikt. Maar als je er wat vaker in rijdt, wil je toch wel een auto voor de deur hebben staan. Dat kan gelukkig ook! Sterker nog, het leasen kan in allerlei vormen. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf en wil je de auto voor een korte periode leasen? Kies dan voor zakelijke shortlease, waarbij je zo wegrijdt in de auto. Een belangrijk bijkomstig voordeel is natuurlijk dat je met leasen geen hoge instapprijs hoeft te betalen, zoals wel het geval is met het kopen van een auto. Dat maakt het de overweging al gauw waard.

Busje

Een auto gebruik je op vrijwel dagelijkse basis. Dit kan zakelijk, maar ook privé met bijvoorbeeld shortlease particulier. Kies uit het aanbod de auto die je aanspreekt, waar je de auto ook voor gaat gebruiken. Maar bij bijzondere gevallen kun je ook een busje nodig hebben. Een uitzondering is natuurlijk als je een busje nodig hebt voor je bedrijf. Maar voor de meeste mensen is het bijvoorbeeld enkel nodig bij een verhuizing of een andere unieke vorm van vervoer. En zo’n busje kun je dus ook perfect huren! Dit is een goed voorbeeld van een voorwerp om te leasen voor sporadisch gebruik, waar we hieronder verder op ingaan.

Gereedschap

Wat je nog meer maar sporadisch gebruikt? Dat is gereedschap – fervente klusliefhebbers uitgesloten natuurlijk. In een gemiddeld huishouden ligt gereedschap zoals een boor of zaag de meeste dagen van het jaar maar wat stof te vangen. Daarom is het huren ervan zo’n slimme keuze! Voor een klein bedrag kun je een boor dan een dag gebruiken, en daarna lever je hem weer in. Hier zijn verschillende websites en apps voor te vinden, waarop jij en je buurtgenoten zich kunnen aanmelden. Of richt zelf een dergelijk systeem op, het kan bijvoorbeeld ook gewoon in de whatsappgroep van jouw buurt. Het is mooi als er op die manier een uitwisseling ontstaat. Zie het als het lenen van een kopje suiker bij de buren, maar dan in de moderne variant. Het sluit ook meteen aan op het concept van de deelmaatschappij, waarin het uitgangspunt niet meer is dat iedereen alles zelf koopt, maar dat je sommige spullen juist goed kunt delen.

Meubels

Wist je dat je ook meubels kunt lenen? Voor de meubels die je dagelijks in gebruik hebt en die een vast onderdeel in je interieur vormen, is dat misschien niet zo nodig. Maar wat als je een verjaardagsfeestje organiseert, en die extra tafels en stoelen toch wel goed van pas komen? Dan is het huren juist weer ideaal. Voor een dag of een paar dagen: je hebt hier vaak de keuze in. Je kunt trouwens nog meer feestbenodigdheden huren, zoals servies en decoratie. Kijk daar ook meteen naar.

Vakantiebenodigdheden

We sluiten af met vakantiebenodigdheden. Een koffer kun je bijvoorbeeld ook huren. Dat kan handig zijn als je klein woont en er geen opslagplek voor hebt, om maar iets te noemen. Of huur een tent, caravan of camper om in te slapen tijdens de vakantie. Zo hoef je het zelf niet aan te schaffen, wat natuurlijk een heleboel kosten bespaart. En dat geld kun je tijdens de reis juist weer uitgeven aan leuke activiteiten!

Kies er eens wat vaker voor om items te leasen of huren. Het is in ieder geval het uitproberen waard. Mocht het toch niet in de smaak vallen, dan ben je niet meteen eigenaar van het product. En dat kan wel zo praktisch zijn!

Back to top button