Wonen

Wat kun je doen tegen stress bij een verhuizing?

Er komt heel wat kijken bij het plannen van een verhuizing. Enkele weken op voorhand moet je al beginnen met het inpakken van alle dozen en het uit elkaar halen van de meubels. Daarnaast moet je een verhuiswagen met eventueel een verhuislift vastleggen. Ook vrienden en familie moeten opgetrommeld worden om mee te komen helpen. Een flinke portie stress bij een verhuizing is met andere woorden niet onwaarschijnlijk. 

Kies voor een betrouwbaar bedrijf

Wanneer je op zoek gaat naar een verhuisbedrijf, wordt er aangeraden om te kiezen voor een keurmerkverhuizer. Dit zijn bedrijven die zich houden aan alle regels op gebied van milieu, veiligheid en kwaliteit. Overal in grote steden heb je een keurmerkverhuizer, of je nu op zoek bent naar een verhuisbedrijf in Rotterdam of Amsterdam, je vindt er zeker een in je buurt. 

Begin op tijd met plannen

Zoals hierboven al is gezegd, is planning een belangrijk onderdeel van je verhuizing. Begin daarom tijdig met het aanvragen van bepaalde zaken. Heb je naast een verhuiswagen ook een verhuislift nodig? Vraag na of dit bij hetzelfde bedrijf kan gehuurd worden. Bij elk verhuisbedrijf, of het nu een verhuisbedrijf in Rotterdam of Den Haag is, moet een verhuiswagen tijdig vastgelegd worden. Wanneer je naar of van een drukke straat verhuist, moet je ook signalisatieborden aanvragen zodat de verhuiswagen zeker kan parkeren voor de deur. Dit moet aangevraagd worden bij de gemeente en het kan wel enkele dagen of weken duren voor dit goedgekeurd wordt. 

Je kan online vaak lijstjes terugvinden met een overzicht wat je wanneer in orde moet brengen of aanvragen. Daarnaast kan je altijd bij vrienden en familie navragen of zij nog aan bepaalde zaken denken. In dit geval is de kans klein dat je belangrijke zaken over het hoofd zou zien. 

Ideale moment om grote kuis te houden 

Een verhuizing is de perfecte moment om te schiften in je spullen. Hou er rekening mee dat alles wat je inpakt, ook terug uitgepakt moet worden. Sta bij sommige zaken stil of je deze echt wel nodig hebt in je nieuwe woning. Heeft dit een bepaalde waarde of was je al vergeten dat je dit in je bezit had? Breng spullen die je niet mee wil verhuizen naar een kringloopwinkel, zo geef je ze nog een tweede leven en kan je er iemand anders nog gelukkig mee maken. 

De aanloop naar een verhuizing is vaak niet de leukste periode, maar zodra je in je nieuwe woning gesetteld bent, vergeet je deze stressvolle periode meteen. Succes! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button