Financiën

Wat is een no cure no pay incassobureau?

Iedere ondernemer krijgt er wel eens mee te maken, een klant die de factuur niet betaald. Je hebt al van alles geprobeerd maar de klant lapt je herinneringen en aanmaningen gewoon aan de laars. Sterker nog, in veel gevallen krijg je niet eens meer contact met je debiteur. Dan is het fijn als je deze zorg uit handen kunt geven aan een incassobureau en dan het liefste aan een no cure no pay incassobureau. Toch zijn er nog steeds veel ondernemers die hier nog nooit van gehoord hebben en denken dat ze tegen torenhoge kosten aanlopen als zij hulp inschakelen om een factuur geint te krijgen. Daarom leggen we in dit artikel uit wat een no cure no pay incassobureau precies is.

Een bedreiging voor je bedrijf

Debiteuren die hun facturen niet betalen kunnen een bedreiging vormen voor je bedrijf. Hierdoor heb je minder financiële middelen tot je beschikking en daarnaast zorgen dit soort situaties in veel gevallen ook nog eens meer administratie om over de kopzorgen nog maar te zwijgen. Toch blijkt uit onderzoek dat een zeer hoog percentage ondernemers, namelijk 85%, het uiteindelijk laat zoals het is. Vaak probeert de ondernemer zelf om de factuur geint te krijgen door eerst een betalingsherinnering te sturen en daarna over te gaan tot het bellen van de debiteur en tot slot wordt er ook nog een aanmaning gestuurd. Blijft de betaling echter uit dan wordt er overgegaan tot het afboeken van de factuur als oninbaar. 

Waarom wordt er geen incassobureau ingeschakeld?

Veel bedrijven en ondernemers schakelen uiteindelijk geen incassobureau in omdat zij bang zijn voor hoge kosten. Zeker als de factuur maar een paar tientjes bedraagt of onder een bepaald bedrag valt. Veel ondernemers denken hierbij ten onrechte dat de incassokosten in zo’n geval hoger zullen zijn dan het te innen bedrag waardoor ze er zelf meer kosten aan hebben dan dat het eigenlijk zou opleveren. Niets is echter minder waar!

Een no cure no pay incassobureau inschakelen

Tegenwoordig bestaat er echter zoiets als een No cure no pay incasso. Dat wil zeggen dat je je oninbare factuur met een gerust hart uit handen kan geven. Een no cure no pay incassobureau gaat voor jou achter je geld aan. De kosten die hierbij gemaakt worden en ook de kosten van het inschakelen van het incassobureau komen hierbij voor de rekening van de wanbetaler. In veel gevallen schrikt dit de wanbetaler enorm af en kiest deze eieren voor zijn geld. De factuur is dan vaak binnen een afzienbare tijd betaald. Mocht het onverhoopt toch niet tot een betaling van de factuur komen, wordt er niets in rekening gebracht en kost het jou verder niets. No cure no pay! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button