OverigWonen

Waarom een dagelijks bezoek aan de sauna enorm gezond is

Story Highlights
  • Afvalstoffen worden sneller afgevoerd
  • Een veel betere doorbloeding
  • Saunabezoek is goed voor de weerstand

Een bezoekje aan de sauna is enorm gezond. De Finnen stappen niet voor niets aan het einde van elke dag in dit warme zweethokje. Ook als je even niet zo lekker in je vel zit, kan een bezoekje aan de sauna je net eventjes helpen. In dit artikel leggen we je uit waarom een bezoekje aan de sauna zo goed voor je is.

Ontspannen

Grote hoeveelheden stress zijn niet gezond en regelmatig ontspannen is daarom enorm belangrijk. Wanneer je in de sauna gaat, laat je vaak je telefoon en andere technologie even voor wat het is. In de sauna kun je even alle stress van je af laten glijden. Je hoeft dan even niet te denken over je werk of al je contacten. Ook op de lange termijn kan het verlossen van stress goed voor je zijn. Zo zijn mensen met minder stress gelukkiger, creatiever, gezonder en slapen ze beter. Reden genoeg dus om zo af en toe een bezoekje aan de sauna te brengen.

Goed voor je weerstand

Een tijdje in een sauna van Elite Wellness draagt bij aan het verhogen van je weerstand. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dan je, als je regelmatig in de sauna gaat, minder last hebt van verkoudheden. Een bezoek aan de sauna stimuleert namelijk de aanmaak van witte bloedcellen. Wanneer je dus regelmatig (ongeveer twee keer per week) in de sauna gaat, heb je een hoger witte bloedcellen gehalte, waardoor bacteriën en ziektes sneller aangepakt kunnen worden.

Doorbloeding

Je doorbloeding wordt door het gebruik van een sauna gestimuleerd. Wanneer het warm wordt, wordt je bloed dunner en gaat het sneller stromen. Zo kan het, door middel van zweet, sneller afkoelen. Zelf de kleinste bloedvaten worden hierdoor eens goed gestimuleerd en doorgespoeld.

Ontgiften van je lichaam

Door het zweten helpen we ons lichaam om de opgebouwde toxines, bacteriën en ander vuil in ons lichaam af te voeren. Het zweten en de betere doorbloeding zorgen ervoor dat het lichaam weet dat het de opgebouwde gifstoffen kan verwijderen. Je doet dit dan ook via je poriën en al het afval en vuil zweet je dan vervolgens uit. Door het zweten wordt dus ook je huid goed gereinigd en dit zorgt er dan ook voor dat je huid na een bezoekje aan de sauna enorm zacht aanvoelt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button