BespaartipsFinanciënInterieur

Een goedkope en toch mooie vloer? Ja, dat kan!

goedkope vloer
goedkope vloer

Er zijn twee dingen doorslaggevend als je een nieuwe vloer uitzoekt: je smaak en het beschikbare budget. Doorgaans is een vloer niet bij uitstek iets dat erg goedkoop is. Een vloer is dan ook beeldbepalend in je woning en als het goed is kun je er heel wat jaartjes plezier aan beleven. En dat mag dus wat kosten. Toch is het prima mogelijk om een goedkope vloer te kopen die ook nog eens representatief is en waarmee je allesbehalve een modderfiguur slaat.

Kies voor een vloerrenovatie

Weten wat er mogelijk is en niet in paniek raken. Dat is het advies als je een parketvloer hebt en je ziet dat die beschadigd is geraakt of wat verkleurd is. De meeste mensen hebben de neiging meteen te kijken bij welke zaak ze de goedkoopste nieuwe parketvloer kunnen kopen, maar dat is dus helemaal niet nodig. Heb je parket dat wat beschadigd is? Kies dan voor het laten schuren van je parket. Laat de specialisten vervolgens het parket met een speciale olie of lak bewerken en je vloer is niet van nieuw te onderscheiden. Bezoekers zullen denken dat je een nieuwe vloer gelegd hebt, terwijl de vloer slechts gerenoveerd is. En dat is in vergelijking met het kopen van een nieuwe vloer een veel voordeligere optie.

Liever een tijdloze goedkope vloer

Wil je een goedkope vloer en er toch graag lang mee doen? Kies dan eerder voor een tijdloze vloer. Dat is een vloer waaraan jij je in tegenstelling tot een drukke vloer minder snel aan ergert. Heb je een drukke vloer dan ben je die veel eerder beur en koop je doorgaans sneller een nieuwe vloer. Kies dus lievere een tijdloze goedkope vloer. Daar doe je langer mee.

Kies het huismerk

In de meeste gevallen kiezen mensen voor tapijt terwijl ook een houten vloer, laminaat en PVC geliefde manieren om de vloer te bekleden zijn. Van dit rijtje is hout het duurst, gevolgd door PVC. Een laminaat vloer is geen goedkopen vloer, het is wel de goedkoopste vloer van de meest gebruikte vloerbekledingen die we kennen. Kies je voor laminaat, hout of PVC, kies dan niet voor een bekend merk, want dan betaal je altijd meer. Kies liever voor het huismerk in de wetenschap dat er tegenwoordig geen slechte vloeren meer gemaakt worden. Besparen op je vloer is ook zelf de vloer leggen. Natuurlijk is het prettiger om specialisten de vloer bij jou te zien leggen, het maakt een vloer ook meteen een stuk minder voordelig. Een goedkoop alternatief kan ook een betonnen vloer zijn. Niet dat die vloer nou sportgoedkoop is, van de aangeboden vloeren is het wel een voordelige variant.

Gerelateerde artikelen

Back to top button