BespaartipsWonen

Waarom een vloer van laminaat het overwegen waard is.

Wanneer je een nieuwe look in je woning wil creëren, kan je eenvoudig andere meubels kiezen. Een vloer vervangen of vernieuwen is minder vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk dat je bij het uitkiezen van een nieuwe vloer voor een vloer gaat die tijdloos en duurzaam is. Naast pvc, vinyl of tegels is ook laminaat een mogelijkheid.

Ga voor betonlook laminaat

Een vloer die een betonlook heeft, heeft een industrieel karakter dat zowel past in de privésfeer als in een bedrijf. Omdat beton zelf een hoog prijskaartje heeft, bestaan er alternatieven die goedkoper zijn. Een van deze opties is betonlook laminaat. Hierbij combineer je de voordelen van laminaat met het uiterlijk van een betonvloer. 

Laminaat heeft verschillende voordelen. Zo is het heel eenvoudig te onderhouden. Laminaat is vochtbestendig dus je kan de vloer gewoon met water en een kuisproduct poetsen. Bij sommige vloeren gebeurt het dat ze na jaren verkleuren. Als je je meubels dan verplaatst, zie je perfect waar alles heeft gestaan. Laminaat daarentegen is kleurvast, je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verplaatsen van bepaalde meubelstukken. De vloer behoudt zijn originele kleur. Daarnaast kan je laminaat perfect combineren met vloerverwarming

Een klein nadeel van laminaat is dat het een harde vloer is, waardoor je het sneller hoort als er iemand over wandelt. Al heb je dat natuurlijk ook met andere soorten vloeren. 

Ook extra breed laminaat is mogelijk

Je hebt heel veel verschillende soorten laminaat. Naast de betonlook heb je bijvoorbeeld ook extra breed laminaat. De belangrijkste reden om voor breed laminaat te kiezen, is om de ruimte groter te laten lijken. Daarnaast is een vloer met breed laminaat ook sneller gelegd aangezien de planken breder zijn. Bovendien heb je minder planken nodig waardoor er minder groeven te zien zijn in de ruimte. 

Plaatsen van een laminaat vloer

Je hoeft geen expert te zijn om een laminaat vloer te plaatsen. Laminaat werkt namelijk met een kliksysteem waarbij je de verschillende planken in elkaar kan laten ‘klikken’. Wanneer een bepaalde plank te groot is voor de overgebleven ruimte, zaag je deze gewoon af op de gewenste lengte. 

Daarnaast kan je zelf kiezen wat voor patroon je wil creëren met je vloer. Je kan het overschot van een plank gebruiken om een volgende rij te beginnen waardoor je groeven steeds op een andere plaats komen. Een andere mogelijkheid is om elke rij afwisselend met een hele of halve plank te beginnen. Hierdoor komen de groeven steeds terug op dezelfde plaats. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button