Overig

De beste racing games

Als het aankomt op de beste racegames van dit moment en niet om de beste rpg games, zijn er een paar factoren die je in gedachten moet houden. Of je nu van kart racen houdt of van racesimulaties, van games waarin je gewoon ongelooflijk hard kan of van ervaringen die wat chaotischer van aard zijn, onze lijst met de beste racegames zou voor elk wat wils moeten hebben.

1. Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 is een genot om te spelen. Forza Horizon 5 kwam in november 2021 uit voor Xbox Series X, Xbox One en pc, en het nam ons mee naar een gefictionaliseerde versie van Mexico voor de ultieme arcade race-ervaring. Forza Horizon 5 laat zien wat er kan gebeuren als nieuwe technologieën zich mengen met doelbewuste iteratie, met zijn gedurfde, steeds evoluerende open wereld, fijn afgestemde racemechanieken, belachelijk veel verschillende voertuigen en werkelijk schitterende landschappen. Als je iets realistischer wilt, probeer dan Forza Motorsport 7 of GT Sport, maar als je gewoon in de snelste auto wilt springen die je kunt vinden en het geweldig leuk wilt vinden om deze razendsnel door een groot aantal locaties te scheuren terwijl je wordt omringd door een zwerm andere spelers, dan is Forza Horizon 5 de game voor jou.

2. Forza Motorsport 7 

Forza Motorsport 7 voor Xbox is simpelweg de beste sim-racer die er is; het bevat alles wat een liefhebber van circuit racen zich kan wensen. Het spel is nog beter gemaakt met de kracht van de nieuwste Xbox-modellen. Het spel is toegankelijk, maar toch diepgaand en zeer realistisch in zijn weergave van klassieke en huidige auto’s. Het spel is nog beter gemaakt met de mogelijkheden van de nieuwere Xbox-modellen. De weinige gebreken van zijn voorganger zijn aangepakt, en zelfs het racen is deze keer net zo plezierig als het autostaren. Noem het een ‘simcade’, maar dit is hoe console-racegames zouden moeten zijn, en het is reden genoeg om een Xbox te kopen.

3. Gran Turismo Sport

Als je een PlayStation-fan bent, wil je dit spel zeker aan je collectie toevoegen. Polyphony Digital’s online meesterwerk is sinds de eerste release talloze keren bijgewerkt en bevat nu een fantastische single player-mode als aanvulling op de baanbrekende online-mode. Het onlinegedeelte, met FIA-erkende kampioenschappen en het beste straffenstelsel in de racerij, dat overtreders afremt en wegjaagt voordat ze weer aan de race mogen deelnemen, is nog steeds de ster van de show. Gran Turismo ziet er na al die jaren nog steeds geweldig uit en is onder de oppervlakte nog net zo mooi.

4. Mario Kart 8 Deluxe

Als je entertainment verkiest boven realisme, heb je alleen een Nintendo Switch en een exemplaar van Mario Kart 8 Deluxe nodig die in De Ubisoft Store te verkrijgen is. De Wii U-variant van de game had alles in zich om een klassieker te worden, maar was traag en had ontoereikende multiplayer-mogelijkheden. Dit is allemaal rechtgezet voor de Switch remaster, die ook in de singleplayer draait op 1080p en 60 frames per seconde. Dit is een van die zeldzame games waar jong en oud tegelijk van kunnen genieten, dankzij de prachtige Nintendo-iconografie overal, de briljant geanimeerde personages en een goed uitgebalanceerd wapensysteem dat ervoor zorgt dat iedereen bij de multiplayer betrokken is. Als je extra Joy Cons hebt, is de splitscreen stand voor 4 spelers ook een knaller.

5. Formule 1 2020

De nieuwe F1-game komt er al snel aan, maar op het moment van schrijven is er geen mooiere gelicenseerde recreatie van een echte autosport dan F1 2020. Van rivaliteitssystemen en teamcontracten tot R&D-bomen en het slijtagemanagement van onderdelen: de carrièremodus heeft het allemaal. Het is briljant hoe de game je aanmoedigt om deel te nemen aan alle sessies in de loop van een raceweekend om zo R&D-punten te verzamelen die je kunt besteden aan het verbeteren van je auto. In de afgelopen drie games is de F1-serie steeds beter geworden, dus we zijn niet echt teleurgesteld dat deze zo veel lijkt op zijn directe voorgangers. Ze zijn allemaal geweldig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button