Interieur

Geld besparen met elektrische vloerverwarming

Story Highlights
  • Elektrische vloerverwarming goedkoper in aanleg
  • Let op de algehele kosten
  • Je hebt minder ruimte nodig

Elektrische vloerverwarming is niet alleen uit esthetisch oogpunt een goede keuze, ook qua kosten is het verstandig om voor elektrische vloerverwarming te kiezen. Met deze verwarmingsmethode heb je de muren vrij van lelijke radiatoren, terwijl je amper ruimte inlevert. Elektrische vloerverwarming is ook goedkoper in aanleg en in aanschaf, dat is vaak een doorslaggevende factor om voor deze efficiënte verwarmingsmethode te kiezen. We zetten de kosten van elektrische vloerverwarming voor je op een rij.

Elektrische vloerverwarming is goedkoper in aanleg

Wanneer je kiest voor vloerverwarming, heb je de keuze tussen een nat en een droog systeem. Een nat systeem verwarmt de vloer door middel van water. Hiervoor worden buizen in de vloer gemonteerd. Dit is een arbeidsintensieve methode waardoor je een relatief hoge prijs betaalt voor vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina wordt aangebracht door middel van folie. Als de vloer hier reeds voor geschikt is, behoeft de installatie niet veel tijd. Door te kiezen voor elektrische vloerverwarming bespaar je dus direct op de arbeidskosten, ongeacht hoeveel m² verwarmingsfolie je in de ruimte wilt laten plaatsen.

De gebruikskosten van elektrische vloerverwarming

Kies je voor elektrische vloerverwarming, dan ga jij de woning verwarmen door middel van elektriciteit. Naar verwachting zullen steeds meer mensen voor deze methode kiezen nu er vanuit de overheid ingezet wordt op minder tot geen gasverbruik. Of de gebruikskosten op dit moment voordeliger zijn wanneer je kiest voor elektriciteit in plaats van gas, is afhankelijk van de energieprijs die je betaalt. In je energiecontract kun je precies nakijken hoeveel elektriciteit je per Kwh betaalt. Zolang je nog niet volledig van het gas af bent, kun je er ook voor kiezen om van elektrische vloerverwarming niet de hoofdverwarming te maken. Op die manier kun je eenvoudig besparen op je energierekening zolang je nog beschikking hebt over een gasaansluiting.

De aanschafkosten van elektrische vloerverwarming

De vloerverwarming kosten vallen erg mee wanneer je kiest voor elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming wordt namelijk geleverd in de vorm van verwarmingsfolie op rol. In veel gevallen ben je goedkoper uit wanneer je kiest voor een groter oppervlakte. Bij Thermo Lámina kun je vloerverwarmingsfolie op rol al kopen voor €45 per m². Hoeveel je precies betaalt voor de aanschaf van elektrische vloerverwarming is echter niet alleen afhankelijk van het aantal vierkante meter folie dat je nodig hebt. Ook de staat van de vloer is hierbij bepalend, omdat er aanvullende materialen nodig kunnen zijn om de elektrische vloerverwarming te kunnen plaatsen. Al met al is de aanschafprijs altijd goedkoper dan wanneer je kiest voor de natte verwarmingsmethode.

Gerelateerde artikelen

Back to top button