Overig

Verschillende beschermniveaus van een kniebrace

Story Highlights
  • Er is een kniebrace voor elke klacht
  • Kijk naar het beschermingsniveau
  • Draag de brace als je de meeste klachten hebt

Problemen aan de knie? Dat kan heel erg vervelend zijn en je behoorlijk belemmeren tijdens je dagelijkse beslommeringen. Sommige mensen vrezen zelfs of ze hun werk nog wel goed kunnen doen. Gelukkig kun je tegenwoordig prima een beroep doen op een kniebrace. De braces zijn er in verschillende beschermniveaus en van verschillende merken. Dat betekent meteen ook dat er ongeacht met welke knieklachten je te maken hebt, er altijd een geschikte brace beschikbaar is.

Medisch hulpmiddel ter ondersteuning van de knie

De kniebrace is een medisch hulpmiddel dat ondersteuning biedt aan de knie. Je gebruikt de brace als er sprak is van knieklachten, overbelasting of overstrekking. De brace beperkt de bewegingsvrijheid van de knie enigszins. Dat betekent echter niet dat je niets meer kunt, want lopen en werken gaat met een brace juist prima. Je bent juist vrij om te bewegen. De brace verhindert echter een verkeerde beweging van de knie. Aan de andere kant ondersteunt de brace ook meteen de knie, waardoor de klachten af kunnen nemen.

Gebruik de brace als je de meeste hinder hebt

Het is verstandig de brace voor de knie te gebruiken op die momenten dat je de meeste hinder van je gewricht ondervindt. Dat betekent ook dat je de brace af doet als je minder klachten hebt. Alleen zo kan de brace op de beste manier ondersteuning bieden. Bij het gebruik van de juiste kniebrace is ook sporten nog vaal prima mogelijk. Je hebt braces die ondersteuning bieden bij middel tot zware klachten aan het kniegewricht.

Kniebraces van verschillende beschermingsniveaus

De kniebraces heb je op drie verschillende beschermingsniveaus. Beschermingsniveau 1 heeft de kleur groen en deze braces werken bij reuma, een runners knee, een jumpers knee en zwellingen en spataderen. Beschermingsniveau 2 met de kleur oranje geldt voor problemen als middelzware artrose, middelzware instabiliteit, overbelasting, knieschijf uit de kom, verstuiking en kneuzing en ook voor een slijmbeurs ontsteking. Dan heb je nog beschermingsniveau 3, met de bijbehorende kleur rood. Deze braces bieden bescherming bij zware artrose, zware instabiliteit, kruisband, meniscus, kraakbeen, een cyste, hypermobiliteit en overstrekking.

Zelfs gewoon sporten

Door het gebruiken van de juiste kniebrace is ondanks klachten aan de knie toch nog gewoon heel erg veel mogelijk. In de meeste gevallen kun je zelfs gewoon aan sport doen. In alle gevallen helpen ze echter bij het gewoon lopen en het uitvoeren van je werk. Laat je wat betreft kniebraces altijd informeren door de specialist. Dan weet je zeker dat je altijd de juiste kniebrace draagt straks.

Gerelateerde artikelen

Back to top button