BeleggenFinanciën

5 manieren voor passief inkomen

Slapend rijk worden, dat willen wij allemaal wel! Het is helaas maar voor weinigen weggelegd. En vaak kan dit pas op een leeftijd dat er eerst al jarenlang hard gewerkt is. Toch zien wij steeds vaker verhalen van mensen voorbijkomen die dit wel is gelukt en ook nog op jonge leeftijd. 

Wij gaan je niet beloven dat jij over een jaar je ontslag bij je baas kunt indienen met deze tips, maar het gaat je wel een duwtje in de goede richting geven. Hierbij vijf top tips voor meer (passief!) inkomen;

Ieder zijn (aan)deel 

Het is misschien wel de meest traditionele manier van investeren, dat in aandelen. Maar nog steeds een manier die loont, wanneer je een lange adem hebt en de juiste keuzes maakt. 

Investeren in aandelen is aan te raden wanneer je geld voor langere tijd kunt missen en je geen haast hebt. Bij veel aandelen ontvang je jaarlijks een bedrag aan dividend en daarnaast zit de grootste winst hem vooral in waardestijging. Kortom, aandelen blijven een goed idee.

Crypto

Een investering die we inmiddels ook wel tot de gevestigde orde kunnen rekenen, het kopen van cryptomunten. Waar dit tien jaar geleden nog eng was en vooral weggelegd voor technerds, is dit vandaag de dag veel gangbaarder geworden. 

Dit komt niet alleen doordat het alweer een aantal jaren meegaat, dit komt ook doordat er platformen zijn ontstaan die het investeren in crypto zoals Bitcoin veel toegankelijker hebben gemaakt. Immediate edge is hier een voorbeeld van, zo ingericht dat het voor iedereen te begrijpen is, ook voor de beginner. 

NFT’s

Waar crytpo en aandelen inmiddels tot de gevestigde orde behoren, zijn NFT’s nog relatief nieuw. Voor de traditionele belegger soms ook nog lastig te begrijpen maar met NFT’s koop je als het ware het online auteursrecht op een afbeelding of filmpje. 

De verwachting is dat NFT’s in korte tijd snel zullen stijgen in waarde en je daarmee snel een flinke som geld kunt verdienen. Maar zeker weten… Dat doet niemand!

5 manieren voor passief inkomen

Start-ups

Veel jonge en bevlogen ondernemers hebben super goede ideeën en concepten maar hebben simpelweg het geld niet om het tot uitvoering te brengen. Hiervoor zoeken zij extern geld in de vorm van investeerders. Wanneer het bedrijf groeit en winst maakt, delen investeerders hierin mee. 

Het kan dan ook lonen om te investeren in een concept en bedrijf waar jij daadwerkelijk in gelooft. Doe hiervoor wel goed onderzoek vooraf, een goed idee is natuurlijk stap één maar een goede uitvoering is pas echt garantie tot succes. 

Vast goed? 

Jarenlang was investeren in vastgoed dé heilige graal. Inmiddels zijn de tijden wel veranderd, door hogere belastingen vanuit de overheid en meer regels is dit steeds minder interessant. Toch kan het nog steeds lonen om een pand te kopen en vervolgens te verhuren, al dan niet doordat je het eerst zelf opknapt. 

Blijf hier echter wel altijd kritisch kijken naar de rekensom die je moet maken, bij het kopen en verhuren van een huis komen namelijk ook heel wat extra kosten kijken. 

Kortom, het opbouwen van een passief inkomen kan door middel van vele manieren. Het slimste is om je kansen te spreiden en het niet bij één inkomstenbron te laten. Mocht de ene markt in het slop zitten, dan kun je altijd nog je inkomen uit je andere investering halen. Maar wacht vooral niet te lang, en begin vandaag nog!

Gerelateerde artikelen

Back to top button