Financiën

Alles wat je moet weten over een zakelijk krediet

Ben jij net een nieuwe onderneming gestart? Of heb je wellicht meer krediet nodig om je bedrijf op te schalen? In dit geval kun je ervoor kiezen om een zakelijk krediet te nemen. Je kunt hiervoor een bedrijfskrediet aanvragen bij de bank. Dit krediet is echter anders dan een zakelijke lening. In dit blogbericht vertellen we je graag alles wat je moet weten over een zakelijk krediet.

Een bedrijfskrediet aanvragen 

Een bedrijfskrediet is een bedrag dat bij de bank klaar voor je staat om op te nemen. Je kunt het zien als rood staan. Het is een vast bedrag dat je van de bank mag opnemen. Er zit altijd een bepaald limiet aan een bedrijfskrediet, zodat je niet te veel in de schulden kunt komen te staan. Je kunt dit geld iedere dag aanvullen of er iets van af pakken. Afhankelijk van de hoeveelheid dat je in de min staat, betaal je ook rente. Dit is altijd een rente over het opgenomen bedrag. Aan het eind van iedere maand los je een gedeelte van het opgenomen krediet af. Je kunt dat vervolgens weer opnemen als dat nodig is.

Wat is een zakelijke lening?

Een bedrijfskrediet is iets anders dan een zakelijke lening. Een zakelijke lening is een leenbedrag dat je in een keer leent van de bank. De zakelijke lening los je vervolgens maandelijks en in gelijke termijnen af. Geld dat je afgelost hebt, kun je niet direct weer opnieuw lenen. Hiervoor moet je een geheel nieuwe lening afsluiten. Je betaald altijd een vooraf afgesproken rentepercentage over de lening. Hoe meer je leent, hoe meer rente je dus moet gaan betalen. De looptijd van een zakelijke rekening is altijd verschillend, maar staat vantevoren wel al vast.

Waarvoor gebruik je een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet kun je gebruiken als je even niet genoeg geld hebt om je lopende zaken te betalen. Bijvoorbeeld als je een rekening van een leverancier moet betalen, maar je nog niet het geld binnen hebt van de verkopen. In dit geval neem je een zakelijk krediet op om de betaling te doen, maar kun je deze weer aflossen zodra je het geld van de klanten hebt ontvangen. De rentekosten die je betaald is afhankelijk van de financiële gezondheid van de onderneming. Hoe minder vaak je het krediet nodig hebt, hoe lager de rente ook al blijven. Het grootste voordeel van een zakelijk krediet is dat je het kunt opnemen en aflossen wanneer je wilt. Wil je echter een grote investering doen voor je bedrijf? Dan is het slimmer om een zakelijke lening af te sluiten met een vaste aflossing per maand.

Gerelateerde artikelen

Back to top button