Wonen

Je huis woonklaar maken in 3 dagen. Zo doe je het!

Verhuizen kan enorm stressvol zijn, het staat zelfs in de top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen. Het duurt vaak langer dan verwacht en er komen ontzettend veel dingen bij kijken, waar je van tevoren misschien geen rekening mee hebt gehouden. Structuur en een goede voorbereiding zijn hierbij noodzakelijk. Met deze tips maak je huis woonklaar in slechts 3 dagen. Verhuizen wordt daardoor nét iets leuker en makkelijker, zodat je snel kan beginnen met het woonplezier. Maak er gewoon een feestje van!

Denk eerst aan de basis: vloeren en muren

De basis is natuurlijk het belangrijkste onderdeel om mee te starten. Begin bij het leeghalen van het huis. Ligt er nog een vloer in het huis die niet naar wens is of hangt er nog oubollig behang aan de muur? Dan is dat het eerste wat eruit moet. Daarna kun je jouw eigen vloer leggen. Er is genoeg keuze in vloeren. Kies daarom voor vloeren die makkelijk en snel te leggen zijn, zoals PVC vloeren. Een PVC vloer is heel sterk, gaat lang mee en is vrij snel te leggen. Daarnaast kun je een PVC vloer weer makkelijk meenemen naar een volgend huis en is daarom ook nog eens hele duurzame keuze. Ook de muren behoren tot de basis van je huis en pak je als eerste aan bij het woonklaar maken van je huis. Het schilderen van de muren is veel efficiënter om te doen wanneer het huis nog leeg is. Zo staan er geen losse spullen of meubels in de weg en kun je overal makkelijk bij. Afhankelijk van de oppervlakte van het huis, de complexiteit van de vloer en de muurbewerking, kun je vaak binnen een paar dagen al zorgen voor een goede basis. 

Wat zijn de meest essentiële meubels?

Als de basis eenmaal staat, kun je kijken naar de grote essentiële meubels die nodig zijn, om in de woning te kunnen verblijven. Denk hierbij aan je bed en ruime kledingkasten. Het in elkaar zetten van het bed en een kledingkast kan een flinke klus zijn en kan ook best wat tijd in beslag nemen. Onderschat dit dus niet. Het neerzetten van de overige meubels zoals de bank, de salontafel en de eetkamer stoelen, komt vaak minder werk bij kijken. Meestal zijn dit soort klusjes in een handomdraai gedaan. 

De laatste hand en de grote schoonmaak

Dan is het bijna tijd om in je nieuwe huis te trekken! Neem de laatste dag of dagdeel de tijd om de laatste hand te leggen, oftewel de finishing touch. Denk hierbij aan het ophangen van wanddecoratie of ander werk waar een boormachine voor vereist is. Maar ook het ophangen van de gordijnen, het bed opmaken én natuurlijk de grote schoonmaak. Als dat allemaal gedaan is, kun je in ieder geval op een rustige manier je spullen inruimen. Tijd dus om de verhuisdozen uit te pakken en te genieten van je nieuwe huis!

Gerelateerde artikelen

Back to top button