Kinderen

Tips om te leren suppen

Suppen is een leuke en ontspannende activiteit waarmee je het water kunt verkennen. De sport houdt in dat je op een SUP Board staat en jezelf door het water drijft met iets dat lijkt op een kanopeddel, alleen langer. Als je geïnteresseerd bent om het uit te proberen, zullen deze tips over suppen je helpen het meeste uit de ervaring te halen. Heb je interesse in een eigen sup board, dan kan je terecht bij De SUP Webshop van Nederland!

Gebruik een riem

Een van de belangrijkste dingen die je prioriteit moet geven bij het beoefenen van elke vorm van sport is veiligheid. Je board wordt je redding wanneer je moe wordt, verdwaald of wanneer je merkt dat je iets te ver van de kust bent – en je kunt het gemakkelijk verliezen in winderige of stormachtige omstandigheden als je er niet aan vast zit, zorg daarom dat jij en je board aan elkaar vast zitten. 

Kies de juiste uitrusting

Net als bij elke andere sport kan het hebben van de juiste uitrusting essentieel zijn voor uw algehele plezier en veiligheid. Voordat je aan de slag gaat met suppen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste SUP-uitrusting krijgt voor je vaardigheidsniveau en voor de omgeving waarin je aan het suppen bent.

Windrichting

Wanneer je op je SUP staat, heeft je lichaam de neiging om zich als een zeil te gedragen , wat betekent dat sterke winden jou en je board waarschijnlijk alle kanten op zullen sturen. Een van de belangrijkste sup tips die we kennen is dus om rekening te houden met de windomstandigheden. Het is aan te raden om dat nogmaals te checken voordat je het water opgaat. Vergeet dat ook niet te doen wanneer je gaat suppen op vakantie, zoals in de zomer in Oostenrijk.

Het juiste sup board kiezen

Om goed te leren suppen, is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste maat board. Niet alleen kan je in de winkel zelf er om vragen, maar je kan ook op zoek gaan naar de juiste via een aankoopgids

Gerelateerde artikelen

Back to top button