Budgetfood

5 Slowcooker kookboeken

De slowcooker of crockpot wint het laatste decennium met grote snelheid aan populariteit. In de Verenigde Staten is deze alleskunner al heel lang een veel gebruikte hulp in de keuken. Omdat de gerechten op lage temperatuur worden bereid, behouden de ingrediënten de fijne structuur en smaak en dat terwijl je bijna niks hoeft te doen. Tijd om dit prachtige apparaat eens in de schijnwerpers te zetten en dat doen we door 5 slowcooker kookboeken voor je uit te lichten! 

1. Het Slowcooker kookboek, Catherine Atkinson (264 pagina’s)

Dit boek van de befaamde Catherine Atkinson is eigenlijk de ‘Bijbel’ der slowcooker kookboeken. Het biedt een uitgebreide verzameling recepten, van simpele éénpansgerechten tot complete diners. ’s-Morgens alles in de pan, ’s avonds genieten van een heerlijke, gezonde maaltijd!

2. 500 Slowcooker Recepten, Carol Beckerman (288 pagina’s)

Weinig tijd? De slowcooker wordt met dit crockpot kookboek je beste vriend in de keuken! Je doet de ingrediënten erin en het apparaat doet de rest. Kom je ’s avonds thuis, dan word je verwelkomt met de geuren van een heerlijke, zelf gemaakte maaltijd!

3. Topgerechten uit de Slowcooker, Jean-François Mallet (64 pagina’s)

Houd je van stoofpotten? Dan moet je beslist eens gaan kokkerellen met de slowcooker. In de ochtend alles in het apparaat, in de avond genieten! Uit de succesvolle serie Creatief Culinair.

4. Het Vegetarische Slowcooker Kookboek, Libby Silbermann (128 pagina’s)

Dit boek zorgt voor nieuwe inspiratie en een revolutie in je vegetarische keuken. Met vertrouwde en nieuwe vegetarische recepten van de bekende Londense foodstyliste Libby Silbermann.

5. Het Slowcooker kookboek, Lorna Brash, (256 pagina’s)

Een grote variatie aan recepten voor zowel de beginnende als ervaren crockpotter. Een boek met mooie foto’s en duidelijke recepten voor heel veel inspiratie!


Gezonde slowcooker recepten

Of je nu een beginnende crockpotter bent of al jarenlang met plezier je maaltijden in jouw ‘maatje in de keuken’ bereidt, inspiratie kun je altijd wel gebruiken. Gezonde slowcooker recepten kun je nooit genoeg hebben. Zo hou je de dagelijks maaltijden afwisselend, lekker én gezond. Dat is een behoorlijke uitdaging en elke dag lijkt wel een paar uur te kort te komen: werk, kinderen, huishouden en ook nog eens een sociaal leven onderhouden. Herkenbaar? De slowcooker is ideaal voor wanneer je een druk bestaan hebt! In de ochtend doe je alle ingrediënten in het apparaat en je zet het aan.

Als je na een drukke dag weer thuiskomt, ruik je het heerlijke eten al als je de voordeur opendoet. Je hoeft alleen nog maar even de tafel te dekken en kunt zo aanschuiven! Probeer de crockpot maar eens uit. Wij weten zeker dat je verkocht bent! Het is natuurlijk wel handig als je dan een mooi kookboek voor slowcooking bij de hand hebt, voor de nodige tips en lekkere, gezonde recepten.

Beste slowcooker recepten

Door een druk leven schiet gezond eten er bij veel mensen regelmatig bij in. Is dat ook bij jou het geval en wil je jouw leven en dat van je gezin een andere wending geven? Met dagelijkse, gezonde maaltijden zonder moeite en stress? Dan is het tijd voor de crockpot! Het is misschien even wennen in het begin en je zal eerst wat goed beschreven recepten nodig hebben om de maaltijden te bereiden. Maar je zal al snel ontdekken dat je met dit apparaat enorm veel tijd en energie bespaart.

De beste slowcooker recepten vind je in de boeken hierboven, waar de schrijvers ook tips en advies geven over het gebruik van het apparaat. Stuk voor stuk zijn de boeken mooi uitgevoerd met foto’s van de gerechten. Het zijn prachtige exemplaren om door te bladeren, inspiratie uit op te doen en te bedenken wat je de volgende dag zal gaan eten. Misschien kun je zelfs een weekmenu plannen, om het allemaal nog makkelijker te maken. Je kunt dan in het weekend alle boodschappen voor de hele week halen en daarmee bespaar je vaak ook veel geld. Elke avond of ochtend zet je de ingrediënten vast klaar, zodat het alleen nog maar in de slowcooker gedaan hoeft te worden. Zo wordt gezond eten een makkie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button