Reizen

Zomer in Oostenrijk: vakanties om nooit te vergeten

Story Highlights
  • Voorjaar en zomer in Oostenrijk
  • Adembenemende landschappen
  • Leukste zomeractiviteiten in Oostenrijk

Dat Oostenrijk een ideaal land is voor wintersport, is inmiddels algemeen bekend. Maar het wordt ook steeds meer duidelijk dat het land ook in de zomer meer toeristen aantrekt. En dat komt niet alleen door de prachtige natuur. Ook de vele activiteiten die er te doen zijn zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Hoe kun je jouw  zomervakantie doorbrengen in Oostenrijk en waarom is deze bestemming zo aan te raden? Een zomer in Oostenrijk is in ieder geval een verblijf om nooit te vergeten en hier lees je waarom.

Voorjaar en zomer in Oostenrijk

Oostenrijk heeft heel veel te bieden voor de vakantieganger en dat kun je zelf gaan ervaren. Een mooi vakantiehuis Pasen is bijvoorbeeld een manier om het land in al haar glorie te gaan ontdekken. De sneeuw trekt dan weg en de groene valleien worden steeds beter zichtbaar. Maar ook nog verder in het jaar kun je de schoonheid van Oostenrijk ontdekken. De zonnige temperaturen in Karinthië, de Toscane-achtige sferen in Stiermarken of de schitterende omgeving van de Bodensee in Vorarlberg: het zijn stuk voor stuk toplocaties voor je zomervakantie in Oostenrijk. 

Adembenemende landschappen, recht voor je ogen

Zeker, besneeuwde bergen en witte vlaktes hebben iets magisch, maar ook in de zomer kun je met open mond kijken naar de schitterende natuur. Oostenrijk kent heel wat mooie gebieden waar je een onvergetelijke zomervakantie zal gaan beleven. Onder andere het unieke Opper-Oostenrijk in het noorden van het land. Hier vind je onder andere de Donauvallei, maar ook de iconische berglandschappen die je kent van Oostenrijkse ansichtkaarten. Verder is het prachtige Salzkammergut een aanrader om in de zomer te bezoeken. Genieten aan de Bodensee in Wörthersee in Karinthië is natuurlijk ook een mogelijkheid. Je villa aan zee wacht al op je!

Dit zijn de leukste zomeractiviteiten in Oostenrijk

Het is niet alleen om de natuur dat je zomers in Oostenrijk zeer goed terecht kunt. Ook de vele activiteiten die je kunt ondernemen zijn een grote reden om naar Oostenrijk te gaan. Zo kun je hier wandelen, fietsen, mountainbiken, zwemmen, zeilen, surfen, klimmen en meer. De meeste activiteiten kunnen overal worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in de bergen of de prachtige valleien. Zwemmen en andere wateractiviteiten doe je bij een van de vele Oostenrijkse meren. Een huisje Oostenrijk is volop te vinden en biedt voor ieder wat wils. Bekijk het aanbod en boek jouw zomervakantie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button