Wonen

Keuken en badkamer renoveren

Als je voornemens bent om de keuken en badkamer te renoveren, dan heb je de tijd mee. Alleen al met een keuken heb je alle keuze. Een voordeel hierin is dat het met de kwaliteit meestal wel goed zit. Bij de bouwmarkt zijn nog voordelige keukenblokken te verkrijgen die niet voldoen, maar een keuken van een gerenommeerd bedrijf blijft minstens vijftien jaar mooi. Bij die keukens is rekening gehouden dat bijvoorbeeld het aanrechtblad hittebestendig en krasvast moet zijn.

Het is belangrijk om gelijk te kijken of de keuken energiezuinig en functioneel is. Een moderne keuken verbruikt geen aardgas, het heeft dus elektrische kookplaten, en een energiezuinige koelkast. Een goede besparing is een vaatwasser. Drie keer per dag met de hand afwassen is duurder dan één keer per dag de vaatwasser laten draaien. Omdat er in een vaatwasser een circulatie is verbruikt deze weinig energie. Let ook op de kleine details. In de achterwand wat stopcontacten is erg praktisch, goed licht hebben op het werkblad is belangrijk, en let op of de mengkraan hoog genoeg is. Het is zo lastig als je een emmer met water wil vullen, en het blijkt dat je de emmer niet in de gootsteen onder de kraan kan plaatsen. Naast al dit functionele is het nu ook de tijd om te kiezen voor een mooie keuken of badkamer.

Alleen al met de tegels is alles mogelijk

Het kan het overwegen waard zijn om in de keuken voor tegels te kiezen, ook al zijn er veel alternatieven leverbaar als vloerbedekking of voor de achterwand. Bij een badkamer ligt het accent sterker op de tegels. In de badkamer is het de basis, de kleur van het vertrek. Kleur bepalen is altijd meegaan wat je gevoel je ingeeft. In wat voor ruimte wil je jezelf verzorgen, wat ervaar je als prettig en rustiek? Niemand kan dat voor je bepalen, want niemand voelt wat jij voelt bij het zien van een kleur. Desalniettemin enkele tips als je voor tegels voor de badkamer gaat kijken. Probeer een badkamer optisch groter te maken. Niets is zo vervelend dan een badkamer die benauwd aanvoelt.

Als je kiest voor een rechthoekig model tegel dan kun je die in verband aanbrengen, en op die manier een ruimte gevoelsmatig breder of dieper maken. Na de tegels komt het inrichten, en het zal je opvallen dat veel badkamermeubels zwevend zijn. Omdat het meubilair niet tot op de vloer komt zie je meer vloer, en ook dat maakt de ruimte optisch groter. Bijzonder mooi zijn de meubels van blank hout. Je ziet de grilligheid van de natuur. De speelse knoesten en nerven in het hout komen voor een achtergrond van strakke lijnen, sfeervoller is de badkamer in feite niet in te richten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button