Financiën

Met cryptomunten geld verdienen op je smartphone

Er zijn talloze manieren om geld te verdienen op je smartphone. Zelfs door games te spelen kan je geld verdienen op je smartphone! Een van de nieuwe manieren waarmee veel mensen geld verdienen op hun smartphone is door gebruik te maken van de mogelijkheden van de cryptosector. Dat kan je doen door actief te handelen in cryptomunten, maar er zijn ook alternatieven.

Actief handelen in cryptomunten

Een van de manieren om met cryptomunten geld te verdienen op je smartphone is door in de digitale munten te investeren. Er bestaan talloze apps die je op je smartphone kan gebruiken en je kan zelfs de cryptomunten lokaal, in een wallet die op je smartphone staat, opslaan. Houd er wel rekening mee dat je dan zelf verantwoordelijk bent voor de beveiliging ervan. Er zijn honderden en zelfs duizenden cryptomunten om uit te kiezen. Je zal zelf op zoek moeten gaan naar cryptomunten waarin je groeipotentieel ziet en waarvan je denkt dat er winstmogelijkheden liggen. Omdat de cryptomarkt redelijk onvoorspelbaar is, is het aan te raden om enkel te beleggen met geld dat je kan missen.

Online beleggen in crypto-CFD’s

Er zijn mensen die zich liever niet druk maken om de beveiliging van cryptomunten en wallets. En uiteraard wil men ook geld verdienen als het slecht gaat op de cryptobeurs. Dan kan je terecht bij platforms als Bitcoin Prime. Dit platform is ook toegankelijk vanaf de smartphone. Het staat je toe om te beleggen in crypto-CFD’s. Via dergelijke afgeleide producten bezit je niet zelf de cryptomunten, maar speculeer je op koersdalingen of -stijgingen. Door gebruik te maken van hefbomen kan je hier veel winst mee maken, maar ook verliezen liggen natuurlijk op de loer. Ook hier geldt met andere woorden dat je enkel belegt met geld dat je kan missen.

Cryptomunten minen op de smartphone

Het minen van munten als Bitcoin is iets dat ongelofelijk veel rekenkracht vergt. Een standaardcomputer is hiervoor onvoldoende krachtig, laat staan een smartphone. Er is in maart 2019 wel een cryptomunt gelanceerd die het voordeel heeft dat het wél kan worden gemined op de smartphone: PI (Pi Network). Het is ontwikkeld door Stanford-studenten en het biedt een alternatief voor de energieverslindende miningbedrijven die eigen zijn aan veel andere cryptomunten als Bitcoin. De gebruikte technologie maakt het mogelijk om te minen op een smartphone en dat zonder dat het de batterij beïnvloedt. Dat maakt het gebruiks- en planeetvriendelijk. Bijzonder aan Pi is dat men wil voorkomen dat een groot deel van de cryptomunten in de handen is van een selecte groep van bedrijven of investeerders. Het focust op meritocratische beloningen.

Hoewel Pi veel voordelen biedt, zijn er ook nadelen aan verbonden. Zo is de waarde van Pi nog heel beperkt. Het zit nog in een vroege levensfase en het is moeilijk om te voorspellen hoe de koerswaarde zal evolueren. Bij kleine munten als Pi bestaat het risico dat de munt massaal wordt gedumpt en ineens veel waarde verliest. Ook bevindt men zich op een nieuwe markt en is de koersevolutie moeilijk te voorspellen. Net als andere cryptomunten heeft het al bewezen dat de koers heel volatiel zal zijn. Hierdoor is het moeilijk om te voorspellen hoeveel je met de cryptomunt kan verdienen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button