Bespaartips

Is een sim only abonnement iets voor jou?

Voor mobiele telefoons zijn er verschillende soorten abonnementen. Eén hiervan is een sim only abonnement. Wellicht twijfel je nog over wat het beste mobiele telefonie abonnement is voor jou of ben je nog niet zo bekend met wat de opties zijn van dit moment. Daarom vertellen we je in deze blog alles wat je moet weten over een sim only abonnement. Zo ontdek je snel genoeg of dit iets voor jou is en kun je op zoek gaan naar een goedkoop sim only abonnement. Lees snel verder en ontdek zelf wat de mogelijkheden zijn op het gebied van sim only.

Wat is een sim only abonnement?

Bij sim only is er sprake van een mobiel abonnement waarbij een nieuw toestel geen onderdeel hiervan is. Daarom wordt het sim only genoemd: het enige dat je krijgt is een nieuwe simkaart. In één van onze andere blogs vertelden we je al waarom het belangrijk is om zuinig op je telefoon te zijn. Dit is niet alleen slim voor je budget, maar dit stelt je ook in staat om alleen te kiezen voor een sim only abonnement. De simkaart plaats je in het toestel dat je nu hebt. Er hoeft geen nieuwe telefoon afbetaald te worden. Dat scheelt een hoop qua kosten.

De voordelen van een sim only abonnement

Natuurlijk heeft sim only zo zijn voor- en nadelen. Toch zijn wij van mening dat de voordelen het zwaarst wegen. Ten eerste is een groot voordeel van een sim only abonnement dat de telefoonkosten laag blijven. Dit komt voornamelijk omdat je niet maandelijks een nieuwe telefoon hoeft af te betalen. Je behoudt je oude mobiele telefoon en je krijgt een nieuwe simkaart. Hierdoor blijven de kosten laag. Bovendien behoud je op deze manier de vrijheid om op een later moment van telefoon te wisselen, mocht je dit willen. Daarnaast heb je bij veel providers nog de optie om over te stappen op een ander abonnement, mocht je bijvoorbeeld toch een nieuw toestel op deze manier willen aanschaffen.

Een ander voordeel van een sim only abonnement is dat geen BKR registratie vereist is. Kies je voor een duurder abonnement dat je meer dan 250 euro kost, dan wordt dit abonnement als lening bij het BKR geregistreerd. Hier kun je last van hebben als je in de toekomst leningen aangaat, bijvoorbeeld een hypotheek. Bij sommige banken kun je hierdoor minder lenen. Dat probleem is er niet als je kiest voor een sim only abonnement. Ook is een sim only abonnement flexibel. Je kunt dit maandelijks opzeggen. Ook data en belminuten kunnen simpel bijgesteld worden. 

Wanneer kies je voor een sim only abonnement?

Een sim only abonnement moet ook bij je passen. Het is een lekker flexibel abonnement dat je zelf kunt aanpassen op jouw voorkeuren. Stel dat je een maand wat minder data nodig hebt, dan pas je dit gewoon aan. Daarnaast is een sim only abonnement het meest betaalbare abonnement. Hier kan geen ander telefoon abonnement aan tippen. Het is perfect voor iedereen die zijn huidige toestel wil houden. Wil je het nieuwste van het nieuwste en het snelste internet, dan is een ander abonnement een betere optie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button