Tuin

Maak je tuin klaar voor het koude weer

Story Highlights
  • Isolatie in je woning
  • Uitgebloeide bloemen verwijderen
  • Gazon en nieuwe bloembollen

De kou staat weer om de hoek en dat betekent dat je jouw tuin winterklaar moet gaan maken. Want wist je dat je op deze manier veel minder werk hebt te verrichten wanneer het voorjaar weer aanbreekt? De tuin klaarmaken voor het koude weer is misschien niet de klus waar je het meeste zin in hebt. Maar na afloop ben je voorlopig klaar en kun je ook in de winter nog gaan genieten van jouw tuin. Wat moet er allemaal nog gebeuren in jouw tuin? Dat lees je hier. 

Zorg voor isolatie in je woning

Onder andere het plaatsen van rolluiken, screens of andere raamdecoratie is zeker een aanrader. Wist je dat je hiermee de warmte binnen houdt? Dit zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken, omdat de warmte binnen blijft en veel minder naar buiten ontsnapt. Zo bespaar je ook nog eens op je energierekening en ben je verzekerd van goede isolatie. Het is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij inhuisplaza.nl, waar je alle raamdecoratie op maat kunt bestellen voor jouw woning. 

Uitgebloeide bloemen verwijderen

Nu je bent verzekerd van genoeg warmte in je woning, is het tijd om de tuin aan te pakken. Verwijder eerst alle uitgebloeide bloemen door ze af te knippen. Zie je een stengel die aan het afsterven is? Die kun je ook wegknippen. Laat de rest zitten, zodat de bladeren bescherming kunnen bieden tegen de vorst. Het is daarnaast ook goed om te weten welke planten op welk moment gesnoeid of verplant moeten worden. Zo weet je zeker dat je in het voorjaar weer volop kunt genieten van nieuwe bloemen. 

Gazon en nieuwe bloembollen

Heb je een gazon? Deze moet ook winterklaar gemaakt worden. Zolang de temperatuur boven de 6 graden blijft, zal het gras blijven groeien. Vanaf oktober hoef je het gras dan ook niet meer te kort te maaien. Zet de maaier een standje hoger om te voorkomen dat het gras niet te kort wordt gemaaid. Je kunt als extra onderhoud ook nog kiezen voor een wintermeststof. Hiermee kun je het gazon bemesten om ervoor te zorgen dat het genoeg voeding krijgt.

Wil je in het voorjaar kunnen genieten van de mooiste planten en bloemen? Dan kun je ook alvast wat bloembollen planten. Je kunt tulpen, hyacinten en narcissen planten, maar er zijn ook vele andere opties. Wanneer je deze bollen plant zul je merken dat deze al aan het begin van het voorjaar uitkomen. Zo ziet je tuin er direct weer kleurrijk uit. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button