Interieur

Schilderijlijst maken

Al eeuwenlang hangen mensen kunst in hun woningen om de woning te voorzien van een bepaalde sfeer. Een mooi schilderij of fotoserie aan de muur kenmerkt de bewoner van het huis en waar hij/zij van houdt. Het is ook gewoon mooi om naar een leuk schilderij te kunnen kijken en er intens van te kunnen genieten. Maar een schilderij is best duur in aanschaf. En dan niet alleen het doek, maar ook het frame waar het doek in moet. Maar wist je al dat je nu ook heel gemakkelijk zelf zo’n schilderijlijst kunt maken? Hier lees je er alles over!

Waarom een schilderij in huis?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is een schilderij in je huis ter decoratie en geven van sfeer in jouw woning. En dat hoeft echt niet een kopie van Rembrandt van Rhijn te zijn of Vincent van Gogh, het kan ook een mooie tekening zijn van jouw kind of een creatie van jezelf die je een mooie plek in huis wilt geven.

Het gaat erom dat wat je ophangt in huis dat dit van emotionele waarde is voor jezelf. Dat jij een bepaald verhaal erbij hebt. En dat ken net zo goed zijn met een schilderij van een paar tientjes. Dat hoeft niet een schilderij te zijn van een paar honderd euro.

Zelf een schilderijlijst maken

Wat nog leuker is dat is dat je ook zelf een omlijsting voor jouw schilderij of doek kunt maken. Een lijst is vaak hartstikke duur in aanschaf. Maar een goede omlijsting is ook belangrijk want het is ook het behoudt van jouw kunstwerk. Als je niet een goed passende lijst om jouw schilderij hebt dan heeft dit gevolgen voor de lange termijn.

Maar zelf kun je ook prima een schilderrijlijst maken. Op YouTube zijn hier genoeg video’s over te vinden met instructies. Het leuke van het zelf maken van een lijst is dat je dus ook zelf kunt bepalen welke houtsoorten je gebruikt, of je de omlijsting een bepaalde kleur wilt geven. Met andere woorden, jij bent de baas! 

Zelf een schilderijlijst maken

Combinatie is key

Wanneer je zelf een schilderrijlijst wilt gaan maken is het ook handig om te kijken naar de elementen die je nu al in je woning of ruimte waar het schilderij komt, hebt. Zo voorkom je dat de stijlen elkaar kunnen gaan bijten. Je kunt bijvoorbeeld een vloerkleed kopen die gelijk bijpassend is bij het schilderij die je opgehangen hebt. 

Maak bijvoorbeeld een mooie hoek met het schilderij, je nieuwe vloerkleed en misschien een klein bijzettafeltje met een mooie plant erop. Het leuke van zelf maken is dat je echt alles kunt combineren wat jij maar wilt. 

Volg daarin je gevoel, want het is jouw woning en diep van binnen voel je zelf wel of het bij jou past of niet. Eventueel als je het lastig vindt kun je ook inspiratie halen uit Woonmagazines of het internet waar je meer dan genoeg interieur voorbeelden kunt vinden die jou een beetje op weg kunnen helpen.

Laat jouw creatieve masterbrein los

Het leuke van zelf maken is dat je al jouw creativiteit erin kunt stoppen. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke middag gaan schilderen, al jouw energie daarin loslaten en vervolgens zelf een mooie schilderrijlijst erbij maken. Zo krijg je een unieke wanddecoratie

En uniek is natuurlijk altijd heel erg mooi en leuk. Want het is jouw woning en ook al kun je op het internet heel veel interieur advies vinden en krijgen, uiteindelijk is het zo dat je je hart moet volgen. Want alleen door je hart te volgen krijg je een woninginrichting waar jij echt gelukkig van wordt. Waar je met een heerlijk gevoel van kunt genieten. 

En zelf maken heeft hier heel veel invloed op. Misschien ontketent het wel een nieuwe hobby in jou? Dat je zelf een schilderijlijst hebt gemaakt en beseft dat je het leuk vindt om nog meer zelf te maken. Dat is een optie, dat kan. Er is meer dan genoeg te ontdekken. En zelf meubels maken is steeds meer in trend. 

Denk bijvoorbeeld aan de steigerhout trend wat momenteel heel erg populair is. Of mensen die heel creatief kunnen zijn met pallethout. Daar leuke stellages voor aan de wand mee maken of zelfs een houten tuinbank. Je kunt het dus eigenlijk zo gek niet bedenken maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Probeer het creatieve masterbrein in jou vrij te laten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button