Bespaartips

Kies voor de juiste energieleverancier

In tijden waar de energieprijzen steeds hoger worden, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de meest betaalbare energieleverancier. Je kan in eerste instantie al navragen bij je familie en vrienden welke leverancier zij hebben en of ze hier tevreden over zijn. Ervaringen van mensen die je kent, zijn vaak een doorslaggevende factor bij het kiezen van een nieuwe leverancier. 

Vergelijken is de boodschap

Net zoals bij elke grote aankoop die je doet, is vergelijken de boodschap. Er bestaan sites waar je je verbruik kan doorgeven en waar je op basis van jouw verbruik de goedkoopste leverancier terugvindt. Je kan meteen ook zien hoeveel je nieuwe contract zal kosten en wat je maandelijks zal moeten betalen. 

Energieleveranciers beseffen ook dat klanten enkel voor hen zullen kiezen als ze iets te bieden hebben. Daarom zijn er ook vaak acties waarbij je bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid van je verbruik gratis krijgt. Een korting op je factuur is ook een mogelijkheid. Belangrijk is dat je naar het grote plaatje kijkt en op basis van de diensten en prijzen die ze aanbieden een goede beslissing neemt.

Lees reviews

Net zoals het vergelijken, ga je bij grote aankopen vaak ook reviews lezen over het product. Dit kan je ook perfect doen voor energieleveranciers. Twee voorbeelden zijn Budget Energie reviews en Pure Energie reviews. Op dergelijke websites vind je alle meningen van gebruikers van bepaalde leveranciers. Hier kan je nagaan of ze onder meer een goede klantenservice hebben en of er geen kleine lettertjes zijn waar je rekening mee moet houden. 

Naast ervaringen van je omgeving, kunnen websites waar je bijvoorbeeld Budget Energie reviews en Pure Energie reviews kunt lezen, je helpen bij het kiezen van de juiste energieleverancier. 

Tips om energie te besparen 

Zoals hierboven al werd vermeld, worden de energieprijzen alleen maar duurder. Je kan natuurlijk niet zonder, maar er zijn wel een aantal zaken die je kunnen helpen om wat energie te besparen. Een belangrijke tip is om zoveel mogelijk de lichten uit te doen wanneer ze niet moeten branden. Je denkt misschien dat dat de kost niet zal zijn, maar als dit vaak voorvalt, stijgt het verbruik onnodig. Vervang daarnaast gloeilampen door ledlampen. Ze verbruiken veel minder en gaan langer mee.

Wanneer je bepaalde producten niet gebruikt, trek ze uit het stopcontact. De meeste apparaten hebben namelijk enkel nog maar een stand-by functie. Hierdoor verbruiken ze nog wel stroom als je ze in het stopcontact laat. Het verbruik valt pas weg als de stekker is uitgetrokken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button