Bespaartips

Energie besparen in huis

Story Highlights
  • Kies elk jaar een andere energieleverancier
  • Ga voor groene energie!
  • Beperk onnodig energieverbruik

Vrijwel iedereen zou zijn of haar vaste lasten wel een stuk lager willen maken. De energierekening speelt hierbij een grote rol. Iedere woning heeft energie nodig om bijvoorbeeld een verwarming te laten functioneren, spullen op te laden of het licht aan te zetten. Het scheelt echter enorm veel geld om ervoor te zorgen dat er geen onnodig energie wordt verbruikt, en dat je voor de energie die je wel verbruikt een niet al te hoog bedrag betaalt. Hieronder vind je dan ook enkele tips om te besparen op de energierekening en om energieleveranciers te vergelijken en over te stappen.

Onnodig energieverbruik

Het komt veel voor dat er in en om huis onnodig energie wordt verbruikt. Licht dat aan wordt gezet is hier een goed voorbeeld van. Vaak hebben mensen zowel binnen huis, als bijvoorbeeld in de tuin of op het balkon lampen staan of hangen. Uiteraard worden deze lampen aangezet op het moment dat er licht nodig is. Wat echter nog erg vaak gebeurt is dat lichtbronnen worden aangelaten wanneer ze niet meer nodig zijn. Dit scheelt enorm veel energie en dit voorkomen leidt dus tot een lagere energierekening. Verder kan het overstappen op spaarlampen ook veel kosten besparen. Een andere tip is om geen ramen open te zetten terwijl de verwarming aanstaat. Dit zorgt er namelijk voor dat de verwarming nog veel harder moet werken en dus veel meer energie moet verbruiken. Ook een laptop op sluimer zetten wanneer je deze niet gebruikt wordt afgeraden. Gebruik laptops wanneer nodig, maar zet ze vooral uit als je ze even niet nodig hebt.

Energiecontract met lage energietarieven

Letten op de energie die je verbruikt is uiteraard belangrijk. Een tweede factor, dat misschien wel nog belangrijker is, is dat je voor de energie die je wel verbruikt in huis niet te veel betaalt. Hoeveel je precies betaalt hangt af van het energiecontract dat je hebt. Het is dan ook een aanrader om verschillende energiecontracten van verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zo kun je erachter komen wat het energiecontract is met de laagste tarieven. Je kunt eenvoudig een energieleverancier kiezen via de diverse vergelijkingssites. Wanneer je wilt overstappen naar groene stroom, is er ook altijd een optie om te kiezen voor groene energie in Nederland. Zonder energiecontracten met elkaar te vergelijken is het lastig te zeggen of je zelf momenteel beschikt over een voordelig energiecontract. Om te besparen is het belangrijk dat je lage tarieven betaalt voor de verbruikte energie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button