Reizen

Verken de veluwe met comfortabele overnachtingen!

Natuurdomein De Veluwe is perfect voor diegenen die er een of meerdere dagen tussenuit wil om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Het is zeker een van de meest waardevolle natuurgebieden van Nederland, en wordt jaarlijks door vele toeristen opgezocht. Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met de Hoge Veluwe, kom je zeker terug. Ze zijn namelijk een zeldzame biotoop, met een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Aan de rand van dit rustgebied bevinden zich heel wat waarnemingsstations waar je in alle rust dieren kunt observeren. Je geniet er van kuddes edelherten, vooral in de ochtend en bij zonsondergang. En comfortabel overnachten op De Veluwe is al ook geen probleem. Comfortabel overnachten en een huisje met open haard huren? Of met sauna en- of jacuzzi? Geen enkel probleem! Neem eens een kijkje bij de IJsvogel. Er enkele dagen tussenuit met je familie, club of verenigingen in een groot vakantiehuis met alles erop en eraan is natuurlijk ook een optie. Het kan allemaal op De Hoge Veluwe, dé trots van Nederland.

Trots van Hoge Veluw

Het natuurpark ligt in het hartje Gelderland, tussen Hoenderloo en Otterlo. Met een oppervlakte van ruim 6000 hectare is dit het tweede natuurgebied van Nederland. Je zult niet alleen versteld staan ​​van het uitgestrekte (dennen)bos. Je geniet er ook van kleurrijke heidevelden, (zand)duinen, pittoreske moerassen en vele weilanden, met adembenemende uitzichten op deze groene omgeving. Met ruim 200 goed onderhouden en bewegwijzerde fiets- en wandelroutes is de omgeving een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Een daarvan is de ruim 35 km lange Grofwildroute, die rechtstreeks naar Kroondomeinen leidt en de perfecte keuze is voor de vele fietsers die dit natuurgebied jaarlijks bezoeken. Je maakt er kennis met vergeten dorpjes met fantasierijke namen als Wenum-Wiesel en Gortel. Hier vind je nog uitgestrekte bossen, kilometers landbouwgrond en kleine dorpjes. Auto’s zijn niet welkom.  Je fietst door dichte beukenbossen, grenzend aan rustplaatsen, waar vooral wilde zwijnen lekkere eikels zoeken en herten hun dorst komen lessen.

Verken de veluwe met comfortabele overnachtingen!

De Koninklijke Houtvesterijen

De Hoge Veluwe vormen een groene buffer van maar liefst 17.000 hectare rond het pittoreske “koloniale” Apeldoorn. Het meest indrukwekkende symbool van de koninklijke aanwezigheid is hier ongetwijfeld Paleis Het Loo, een jachthuis gebouwd door koning Willem III in 1684. Bezoekers lopen ongestoord langs de majestueuze beukenboulevard naar de poorten van het barokke kasteel. Nieuwsgierige bezoekers kunnen zelfs de rijkelijk versierde kamers van het kasteel betreden.

Jachthuis Sint- Hubertus

Een ander hoogtepunt is het Sint-Hubert, een jachthuis in de vorm van een gewei. Dit markante landhuis is ontworpen door architect Berlage. Het interieur verwijst naar de legende van de patroonheilige van de jacht, Heilige Hubertus.

Europa’s grootste beeldentuin

De Hoge Veluwe is ook rijk aan waardevolle cultuurmonumenten. Dit komt mede door privécollecties met werken van meesters als Vincent van Gogh, Seurat, Picasso en Bracque. Kostbare kunst gecombineerd met het vaak woeste karakter van De Hoge Veluwe. Het benadrukt ook de harmonie tussen natuur, architectuur en beeldende kunst. Naast veel sculpturen vind je er meer dan honderd moderne sculpturen. Dit waardevol natuurgebied is dan ook de grootste beeldentuin van Europa.

Het Loo en het Paleis van het Volk

Dan is er Het Loo, dat werd gebouwd nadat koningin Wilhelmina afstand deed van het Volkspaleis. Vanaf het terras van het kasteel heb je een prachtig uitzicht op de symmetrisch aangelegde Italiaans-Franse tuinen met pergola, planten en standbeelden van Bacchus, een enorme wereldbol en een enorme fontein. Ook de minutieus gerestaureerde stallen maken er deel van uit. Zoals veel oude koninklijke auto’s, waaronder de Fiat Coupé die aan koningin Beatrix is ​​geschonken, zijn daar te bewonderen.

Wellness huisje huren op de Veluwe

Wil je zoals zovelen De Veluwe ontdekken en helemaal tot rust komen en een wellness huisje huren? Ook dat is geen enkel probleem. Je hebt er een uitgebreide keuze aan comfortabele wellness huisjes. Een huisje met jacuzzi veluwe, huren is ook best mogelijk. Of zie je het romantischer en spreekt een verblijf in een huisje met open haard je wel aan? Je vindt het allemaal op de Veluwe. Aan comfortabele verblijfsinfrastructuur is er op De Veluwe zeker geen gebrek. 

Familieweekend of Groepsvakantie?

Plan je weldra je jaarlijkse familiefeest of trek je er met je club of vereniging enkele dagen tussenuit? Dan zorgt een van de grote vakantiehuizen Veluwe zeker de oplossing. Naast de mooiste wandel- en fietstochten kun je hier ook terecht voor meerdere actieve culturele activiteiten, zoals een bezoek aan Paleis Het Loo. Een bezoek aan dierenpark Apenheul en  Burgers’ dierentuin en Paleis Het Loo mogen op je to-do lijstje ook niet ontbreken. Deze grote vakantiehuizen bieden plaats aan 12, 20, 22 en 24 personen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button