Overig

5 tips voor het vinden van een baan

Het vinden van een goede vacature voor een baan kan lastig zijn. Er zijn namelijk enorm veel websites waar je terecht kan, maar je wordt niet altijd uitgekozen. Daarnaast kan het ook lastig zijn om een goede vacature op te stellen. Om je op weg te helpen, hebben wij samen met www.breinstein.nl 5 tips opgesteld.

Bedenk wat je wilt gaan doen

Het klinkt wellicht als een cliché, maar het is belangrijk om precies te weten wat je wilt gaan doen. Hierdoor kun je namelijk gericht gaan zoeken, waardoor je sneller een vacature tegenkomt die je ook daadwerkelijk leuk lijkt. Wil je bijvoorbeeld aan de slag als data analyst? Dan ga je zoeken naar data analyst vacatures. Hierdoor kun je beter en sneller zoeken, wat resulteert in betere vacatures en sneller een sollicitatie doen.

Bepaal je werkomgeving

Naast dat je moet bepalen wat je uiteindelijk wilt gaan doen, is het belangrijk dat je ook je werkomgeving bepaald. Soms kan het namelijk zijn dat je bepaalde wensen hebt over waar je wilt wonen, wat de werksfeer is of wat de secundaire voorwaarden zijn. Als je voor jezelf goed inzichtelijk hebt wat je wel en niet belangrijk vindt, kun je dit ook goed overbrengen in de sollicitatie. Daarnaast wil je ook geen tijd verdoen door op sollicitatiegesprekken te gaan bij bedrijven waar je helemaal niet wilt werken. Het vooraf weten kan hierbij goed helpen.

Stel een goede CV op

Bij solliciteren hoort ook een goede CV opstellen. Dit is namelijk een eerste indruk dat een bedrijf van je krijgt. Als je hier veel tijd in stopt, kun je deze goed inzetten om een stapje voor te hebben op andere. Zorg ervoor dat hij niet te lang is, maar dat hij wel alles over jou bevat. Als er bijvoorbeeld gaten in de CV komen, omdat je bepaald werk weglaat, kan dit argwaan opwekken. Door een leuke foto erbij te plaatsen met een mooie indeling, kun je juist weer een stapje op andere voor krijgen. Met een CV kun je dus veel winnen of verliezen bij een sollicitatie!

Gebruik je netwerk

Solliciteren kan erg lang de tijd nemen. Als je op zoek gaat naar een baan, wil je natuurlijk iets vinden dat perfect bij je aansluit. Hiervoor kun je erg goed vrienden en familie gebruiken. Zij hebben wellicht de gouden tip voor je om een leuke baan te vinden. Het kan zomaar voorkomen dat je een familielid heeft die een baan voor je heeft.

Neem de tijd voor een sollicitatie

Tot slot is het altijd een goed advies om echt tijd te nemen voor je sollicitatie. Als je bijvoorbeeld een motivatiebrief moet schrijven, is het goed om hier wat meer tijd in te steken. Zeker in tijden van corona, is het belangrijk om op te vallen in de brief!

Gerelateerde artikelen

Back to top button