Wonen

Huis renoveren: Tips & tricks

Story Highlights
  • Goed voorbereiden is belangrijk als jij je huis gaat renoveren
  • Zorg voor een container voor de afvoer van grofvuil
  • Zorg voor voldoende financiële middelen

Je huis renoveren is geen kleinigheidje. Integendeel zelfs. Het kost tijd, geld en heel veel energie. Wij helpen je om het proces dat renovatie heet wat gemakkelijker te maken. Daarbij putten we uit eigen ervaring, want wij Slimme Boefjes weten wat het is om een huis te renoveren.

Zorg dat je een grof vuil container huurt

Belangrijk is dat je netjes werkt gedurende de renovatie. Een grofvuil container huren is een van de belangrijkste zaken, zodat je afval meteen weg kunt gooien. Je kunt tijdens een renovatie simpelweg niet zonder een container van Bouwbak, die je wellicht tussendoor eens moet laten ledigen. Voorbereiding is het halve werk bij een renovatie. Je onderzoekt wat je wilt, bespreekt dit en stelt eisen. Je stekt een programma van eisen op en brengt de kamers in beeld zoals ze nu zijn en zoals ze moeten worden. Werk in de aanloop naar een verbouwing met een moodboard.

Weet hoe het zit met vergunningen

Zorg dat je de financiën op orde hebt en er voldoende te besteden is, zoals je ook op tijd advies inwint over het aanvragen van vergunningen. Wat is het bestemmingsplan en blijf je voldoen aan de welstandseisen? Bij dit soort zaken en zeker ook voor het maken van heldere tekeningen voor de aannemer schakel je bij voorkeur een deskundige in. Dit is iemand die weet wat er bij een renovatie komt kijken en de weg weet binnen de regelgeving.  Door de tekeningen kan de aannemer sneller werk leveren en dat is wat je wilt natuurlijk.

Maak een ruime planning voor je renovatie

Je maakt vooraf een planning waarbij je de ruimte (lees: de tijd) neemt om er iets heel erg moois van te maken.  Overweeg verder of je de renovatie aangrijpt om ingrijpende isolatiemaatregelen in je huis door te voeren. Zo  verhoog je het wooncomfort en bespaar je bovendien behoorlijk op de energierekening. Daarnaast spaar je zo het milieu en ben je aardig voor het klimaat. Houd jij je aan deze richtlijnen, dan ga je ervaren dat de renovatie vlekkeloos verloopt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button