Mode

Trouwen? Kies het perfecte pak!

Het is voor niet iedere man vanzelfsprekend om een pak te dragen. Om deze reden kan het lastig zijn om een goed pak te vinden voor je trouwdag. Voor de trouwdag is het natuurlijk van groot belang dat het pak goed aansluit bij je. Om je op weg te helpen, willen wij je enkele tips geven voor het kopen van het beste pak van Rietbergh.com. Zo ben je ervan verzekerd dat je gaat stralen op de belangrijkste dag van je leven!

Het kiezen van een trouwpak

Een pak om te trouwen is natuurlijk niet zomaar een pak. Het is net iets specialer dan een normaal pak. Om deze reden is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt tussen alle opties. In eerste instantie is het belangrijk dat je een keuze maakt voor de kleur van het trouwpak. Dit moet aansluiten bij je eigen wensen en bij de omgeving. Een traditioneel zwart trouwpak kan bijvoorbeeld erg leuk zijn, maar je kunt ook kiezen voor moderne kleuren. Een donkerblauw of grijs trouwpak vallen tegenwoordig ook zeker goed in de smaak! 

Welk soort trouwpak wil je graag aan?

Voordat je het perfecte trouwpak gevonden hebt, is het belangrijk dat je een juist kostuum kist. Er zijn namelijk verschillende kostuums die je kunt kiezen als bruidegom. Een van de opties is bijvoorbeeld een smoking. Veel mensen vinden het mooi om in een zwarte of donkerblauwe smoking te trouwen. Deze staat eigenlijk ook iedere man erg goed! Daarnaast heb je ook de keuze voor een rokkostuum. Dit kostuum heeft aan de achterkant van het jasje een langere jas, waardoor het er erg mooi en luxe uitziet. Ook kun je een rokkostuum erg leuk dragen met een mooie, zwarte hoed. Als je dus van hoeden houdt, is een rokkostuum perfect om in te trouwen. Tot slot wordt een smoking meestal gedragen met een mooie stropdas of eventueel een vlinderdas. Een rokkostuum wordt standaard met een vlinderdas gedragen.

Hoe zit de pasvorm van het trouwpak?

Als je eenmaal een aantal pakken hebt uitgekozen die je wellicht zou willen gaan dragen, ga je ze eerst passen. Ieder pak heeft namelijk een andere pasvorm, waardoor je keuze wellicht veranderd. Het is hiervoor verstandig dat je weet hoe het trouwpak precies moet zitten. Voor een deel is het natuurlijk het model van het trouwpak, maar dit kan per persoon anders uitvallen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de borst gemakkelijk dicht kunt knopen. Als dit niet het geval is, kan de stof gaan trekken en valt dit niet mooi uit. Ook de lengte van de armen moeten goed passen, dit kan vervelend uitvallen als het niet zo goed zit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button