Bespaartips

Hoe vind je de juiste goedkope autoverzekering?

Zodra je een auto koopt en hiermee de openbare weg op wilt, ben je in Nederland verplicht om een verzekering af te sluiten. Dit om ervoor te zorgen dat niemand zomaar met torenhoge schulden blijft zitten na een ongeluk. Hoeveel premie je betaalt, is afhankelijk van je schadevrije jaren, de dekking en de verzekeringspartij. Uiteraard betaal je liever niet te veel. Om die reden is het verstandig om na te gaan welke goedkope autoverzekeringen er zijn.

Welke dekking moet de goedkope autoverzekering hebben?

Natuurlijk is het belangrijk om de premies van verschillende verzekeringen te vergelijken. Daarnaast is het echter ook van belang om rekening te houden met de dekking. De dekking bepaalt welke vormen van schade vergoed worden. Hieronder noemen we de drie soorten autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen.

De goedkoopste autoverzekering: de WA-verzekering

Heb je een oude auto met een lage waarde? Dan is een WA-verzekering vaak een prima keuze. Dit is de verzekering met de laagste dekking, maar ook met de laagste premie. Met deze verzekering is de schade die je bij anderen veroorzaakt in de meeste gevallen gedekt. Schade aan de eigen auto wordt niet vergoed.

De beste dekking: de All Risk verzekering

Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is een WA-verzekering niet altijd de beste keuze. In dit geval kost het namelijk veel geld als je zelf opdraait voor de schade aan je auto. Met een All Risk verzekering ben je tegen de meeste vormen van schade verzekerd. Daarop zijn wel enkele uitzonderingen, zoals wanneer je onder invloed rijdt. 

Een middenweg: WA+

Is je auto niet extreem veel waard, maar wil je ook niet de laagste dekking? Dan kun je ook nog een WA+ verzekering afsluiten. Schade aan je eigen auto wordt met deze verzekering in bepaalde gevallen ook vergoed. Zo is brandschade in veel gevallen gedekt. De WA+ verzekering is ideaal wanneer je auto al een aantal jaar oud is en als je overtuigd bent van je eigen rijkunsten.

Het vergelijken van verzekeringsmaatschappijen

Het is goed om te weten dat de dekking ook per verzekeraar kan verschillen. Lang niet iedere WA+ verzekering is bijvoorbeeld hetzelfde. Ga je autoverzekeringen vergelijken? Dan is het verstandig om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de dekking. Het zou namelijk vervelend zijn als je er op een later moment achter moet komen dat de schade aan je auto niet vergoed wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button