Wonen

Een huis kopen in het noorden van Nederland

Story Highlights
  • De lucht is gezonder in het noorden van ons land
  • Wonen bij of middenin de natuur
  • Alle voorzieningen zijn aanwezig

Prima idee, een huis kopen in het noorden van Nederland. Zeker als je de vogeltjes nog eens weer écht wilt horen fluiten en je graag wilt weten hoe mooi de natuur kan zijn. Er is nog een groot voordeel. De huizen in het noorden van Nederland zijn namelijk nog prima betaalbaar. En hoe anders is dat in het westen.

Een groot huis met veel grond voor een betaalbare prijs

Voor de prijs waar je in het westen een klein weggestopt huisje koopt, koop je in het noorden een groot huis met veel grond. Je geniet er van de vergezichten en in het noorden ken je nog je buren en is nog sprake van sociale controle. Overigens ben je geneigd te denken dat de mensen in het noorden achter lopen. Niets is echter minder waar. De mensen zijn er minstens zo ontwikkeld als in de rest van het land. Het noorden is prima bereikbaar overigens en voel je de drang naar de grote stad, dan ben je daar zo.

Groningen is een van de meest gezellige steden

Grootste voordeel is toch de betaalbaarheid van de huizen, terwijl het voor opgroeiende kinderen een oase van rust is. Bovendien is het er veel veiliger en betaal je zelfs minder wegenbelasting omdat de kans op een ongeluk in het noorden van ons land kleiner is dan in de drukke stad. Bovendien is een stad als Groningen beslist de moeite waard. Sterker nog, Groningen geldt als een van de meest gezellige steden van ons land.  Het criminaliteitscijfer ligt in het noorden van Nederland beduidend lager en je hebt er nog voldoende plekken waar je heerlijk in de vrije natuur kunt wandelen. Bovendien vind je in het noorden alle voorzieningen die je in de rest van Nederland ook vindt. Bovendien staan de noordelijke provincies bekend om de activiteiten die er gehouden worden. Saai is het nooit, maar als je rust wilt dan vind je die er wel altijd.

Het is er gezonder, de lucht is er schoner

In het noorden is het gezonder wonen, de lucht is er veel minder vervuild en dat merk je echt. Ook de saamhorigheid in de dorpjes is groot en samen wordt er vaak van alles georganiseerd. Zo kent elk noordelijk dorp wel een jaarfeest. Je hoeft je dus nooit te vervelen in het noorden. Hoogste tijd dus om eens te bellen met Makelaar Assen. Als geen ander weet hij wat er te koop is en er binnenkort  te koop komt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button