Kinderen

4x onmisbare items voor jouw babyuitzet

Ben jij op zoek naar leuke items voor jouw babyuitzet? Om jou te helpen met de aanschaf, hebben we alvast een paar onmisbare items op een rij gezet. Van babyfoons tot hydrofiele doeken en reiswiegjes: wij verzamelen voor jou vier ultieme musthaves! 

Babyfoon 

Hoewel kleding natuurlijk de basis vormt voor de uitzet, is er niets leuker dan jouw baby uitzetlijst uit te breiden. Wat dacht je van een babyfoon? De babyfoon bestaat uit twee apparaten die met elkaar verbonden zijn. Zodra de baby geluid maakt of beweegt, hoor je dit via de luidspreker. Als je jouw kindje ook ’s nachts wil kunnen horen als hij huilt of onrustig is, kies dan voor een babyfoon met camera die beschikt over nachtverlichting en/of een nachtlampje. Wil je beter zicht hebben, schaf dan een babyfoon aan met een infraroodcamera.

Rompertje  

Voor de eerste weken zal je babykleding klaar moeten hebben liggen. Waarom een rompertje zo handig is? Doordat het rompertje uit één stuk bestaat, voorkomt het een blote buik en rug en verliest jouw baby niet onnodig warmte. Daarnaast kan je een overslagrompertje om jouw baby heen slaan. Hierdoor hoeft het hoofdje van de baby er niet doorheen, dat maakt het aankleden een stuk gemakkelijker!

Hydrofiele doek 

Naast de babyfoon is een hydrofiele doek of luier onmisbaar voor jouw baby uitzetlijst. Zo zijn Swaddle-doeken perfect om je kindje heerlijk mee in te bakeren. Je kunt ze ook gebruiken om je kindje lekker mee af te drogen of warm te houden. Als je het prettig vindt, dan kan je zo ook gebruiken om jezelf tijdens het voeden een beetje af te schermen. In combinatie met speciale clips kun je Swaddle ook gebruiken om je kindje in de kinderwagen te beschermen tegen de zon.

Campingbedje 

Als jij met jouw baby de hort op gaat, dan heb je een reisbedje nodig. Een lichtgewicht campingbedje van twee tot acht kilo is speciaal gemaakt om mee te nemen en is daarom perfect voor een vakantie! De reisbedjes komen in verschillende uitvoeringen voor. Zo lijken sommige meer op een normaal logeerbedje, terwijl andere er meer uitzien als een tentje. Deze staan soms al binnen een aantal seconden! 

Inspiratie 

Voor de veiligheid moet je natuurlijk wel met een aantal zaken rekening houden. Let er bijvoorbeeld op dat je het campingbedje in- en uit kunt klappen, je het bedje moet kunnen vergrendelen en het een stabiel frame heeft. Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw uitzetlijst baby? Houd de  mamabloggers goed in de gaten: zij delen regelmatig tips voor de ultieme babyuitzet.

Met deze handige checklist weet je zeker dat je alles straks in huis hebt en ben jij helemaal voorbereid op de komst van jouw baby! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button