Kinderen

Hoe kies je de juiste step voor je kind?

Steppen is erg goed voor de ontwikkeling van kinderen. Op deze manier bouwen ze namelijk conditie op, leren ze hun evenwicht te behouden en kunnen ze hun energie op een gezonde manier kwijt. Als je op zoek bent naar een kinderstep, zal je merken dat er ontzettend veel verschillende soorten steps zijn. We leggen je daarom graag uit waar je juist op moet letten en hoe je een geschikte kinderstep uitkiest!

Kinderstep voor kinderen vanaf twee jaar

Eerst en vooral moet je natuurlijk naar de leeftijd van je kinderen kijken. Kinderen kunnen vanaf hun twee jaar al steppen. Aangezien kinderen op die leeftijd hun evenwicht nog niet kunnen bewaren, hebben de kleinste kinderstep drie wieltjes. De modellen voor kleine kinderen zijn ook erg stabiel. Met deze steps kunnen kinderen op een veilige manier leren hoe ze zich op een step moeten verplaatsen en welke techniek ze moeten gebruiken. Zodra de kinderen de steptechniek onder de knie hebben en ze hun evenwicht gevonden hebben, kan je naar een step met twee wielen overschakelen.

Kindersteps voor oudere kinderen

Steps voor oudere kinderen hebben kleinere wieltjes en het stuur draait iets vlotter. Op deze manier kunnen ze hun bochten beter aansnijden en kunnen ze een hogere snelheid behalen. Bovendien zijn deze steps vaak uitgerust met een extra vering, zodat de kinderen ook naar hartenlust op een onregelmatige ondergrond kunnen steppen. De vering vangt de schokken namelijk op en de benen en armen van de kinderen raken zo minder snel vermoeid. De steps hebben ten slotte ook een sterker frame. Oudere kinderen steppen iets gewaagder en het is dan ook belangrijk dat de step tegen eventuele valpartijen bestand is.

Kies het juiste formaat uit

Naast de leeftijd moet je ook naar het formaat van de step kijken. De step moet bij de lengte van het kind aansluiten. Het stuur van de kinderstep moet ongeveer op heuphoogte komen als het kind recht op de step staat. Zo kunnen de kinderen een juiste en gezonde houding op de step aannemen, zodat ze hun gewrichten zeker niet overbelasten. De meeste kindersteps zijn daarom ook in hoogte verstelbaar. Kijk trouwens ook goed na of de step over een vouwsysteem beschikt. Op deze manier kan je de step na gebruik gewoon dichtvouwen en kan je het toestel in een hoekje bewaren.

Hoe kies je de juiste step voor je kind?

Waarvoor wordt de step juist gebruikt?

Ten slotte moet je ook goed naar het doel van de step kijken. De meeste steps worden enkel gebruikt om rustig in de straat te steppen. Oudere kinderen worden echter steeds beter in het steppen en willen graag stunts uithalen. Hier moet je een speciale stuntstep voor aankopen. Deze bijzondere steps zijn beduidend steviger en hebben zeer kleine wieltjes voor extra wendbaarheid. Stuntsteps zijn niet in hoogte verstelbaar en kunnen niet dichtgeplooid worden. Het frame mag namelijk geen zwakke punten bevatten, zodat de steps geen schade oplopen tijdens de harde landingen na de stunts.

Koop je kinderstep bij een specialist

Tijdens het aankopen van een kinderstep is het erg belangrijk dat je naar de kwaliteit van de step kijkt. Op deze manier kies je voor een veilige step die erg lang meegaat. We raden je daarom aan om een kinderstep zeker bij een erkende verkoper aan te kopen, zoals bijvoorbeeld Stepsonline.nl. Stepsonline.nl is een ervaren en deskundige specialist in kindersteps. Je vindt er verschillende soorten steps voor alle leeftijden terug. Bovendien beschikken ze ook over loopfietsen en de moderne kickbike steps. Deze trendy racesteps herken je aan het grote en het kleine wiel. Dankzij dit uniek design kan je met de steps op elk terrein de hoogste snelheid behalen. Bij Stepsonline.nl vind je voor ieder kind een gepaste step van de allerhoogste kwaliteit!

Gerelateerde artikelen

Back to top button