Overig

Meer concentratie tijdens thuiswerken

Story Highlights
  • Meer concentratie tijdens thuiswerken
  • Zorg voor de juiste balans tussen werk en privé
  • Werk geconcentreerder met oorkappen

Het afgelopen jaar wordt er meer thuis gewerkt dan ooit tevoren. Veel meer ouders die opeens een volledige dag thuis moeten werken. In vergadering of bellen met klanten terwijl de kinderen gillend om hun heen rennen. Daarnaast heb je ook nog stellen of huisgenoten die in een klein huis wonen en samen in dezelfde ruimte moeten werken.

De juiste balans in je privé en werkleven thuis

Het is nu alleen maar belangrijker geworden je werk- en je privéleven te scheiden, helemaal in deze tijd. We werken en leven nu vaak in dezelfde ruimte en moeten daar mee leren dealen en zorgen voor de juiste balans. Daarom een aantal tips speciaal voor jou hoe je kan zorgen voor de juiste balans tussen je privé en werkleven:

–       Werk alleen tijdens je vaste werktijden, of dit nou kantooruren zijn of uren die afgestemd zijn op de kinderen.

–       Start elke ochtend ook echt zoals hoe je normaal naar werk ging. Heb je een bepaald ochtend routine, blijf die dan volgen. Dit zorgt voor rust en regelmaat, iets wat erg belangrijk is voor de juiste balans.

–       Maak van een vaste plek in huis je thuiskantoor, op deze manier hou je het toch een beetje soort van apart van de rest

–       Ruim je werkplek elke dag op als je klaar bent met werken, zodat je huis weer als een thuis voelt en niet als een kantoor.

Hoe zorg je voor concentratie tijdens thuiswerken

Het thuiswerken is voor iedereen anders, maar toch ook weer hetzelfde. Het is een hectische tijd en juist belangrijk dat je thuis net zo goed kan werken als op kantoor. Het gaat allemaal om de juiste balans. Want laten we eerlijk zijn dat is wat wij willen, de juiste balans en ons kunnen concentreren tijdens het thuiswerken. Het is daarom aan te raden om je thuiskantoor in te richten waar het voor jou meest gunstig is. De een werkt liever naast het raam met uitzicht naar buiten. Terwijl de ander juist meer baat heeft bij werken op zolder en geen afleiding te hebben.

Werken met oorkappen op

De 3M Peltor X4A gehoorkappen zijn goed in gebruik voor jong en oud. Ze zitten comfortabel en hebben een dempingswaarde van wel 33 dB. In het begin zal het wennen zijn om thuis te werken met oorkappen op, maar door het zachte dempkussen merk je amper dat je ze op hebt. Ze sluiten goed aan op je oren waardoor ze ook geluid van lage frequentie voor je afsluiten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button