BespaartipsFinanciën

Het beste dartbord voor een juist budget

Story Highlights
  • Wil jij je echt bekwamen in darts, kies voor een professioneel dartbord
  • Er is al een dartbord voor minder dan 10 euro
  • Goedkopere versies hebben slechts één laag sisal

Of we niet wat meer aan sport zouden gaan doen. Het zal je maar gezegd worden en het werd ons Slimme Boefjes daadwerkelijk gezegd. En eigenlijk vonden we dat zelf ook wel. Daarom hebben we besloten een dartbord te kopen en te gaan darten. Want dat is zo’n beetje de enige sport die het toestaat om tijdens het spelen een klein borreltje te nemen.

Talent en training

Iedereen die begint met het gooien van pijltjes zal ervaren hoe lastig het is om de pijltjes precies daar te krijgen waar jij dat wilt. Dat vraagt en talent en training. Als je echt professioneel met darts aan de slag wilt, zorg dan dat je in elk geval de universele afstanden en hoogte hanteert. Als jij je dartbord te hoog of te laag hangt en je krijgt op andere locaties wel te maken met de officiële afstanden, dan heeft je training weinig zin gehad. Voor de goede orde, je gooit altijd van een afstand van 2,37 meter en wat betreft de hoogte moet de bulls-eye op precies 1,73 meter hoogte hangen.

Een laag sisal

Als je serieus werk wilt maken van darten, dan bezoek je een speciaalzaak waar ze echt alles hebben op het gebied van darts. Van dartbord tot dartpijl en van flights tot shafts. Hoeveel geld je wilt besteden aan een dartbord ligt aan je zelf. Je hebt al voor heel weinig geld een dartbord, je hebt echter ook de veel duurdere uitvoeringen en borden met een teller. Als je zo nu en dan thuis eens een potje darts wilt spelen, dan hoef je geen professioneel dartbord te kopen. Dat is zonde van je geld. Maar wil je professioneel met deze sport aan de slag, dan koop je wel een professioneel bord, een bord dat ze ook bij wedstrijden gebruiken. Zo raak je ook daar aan gewend. Verschil tussen de goedkope en de dure borden is de levensduur. De goedkopere is eerder stuk of gewoon eerder af. Dat komt omdat deze borden vaak met slechts een laag sisal gevuld zijn.

Goedkoop bordje

Je kunt het dus allemaal zo duur maken als je zelf wenst. Het is echter wel aan te raden voor goed materiaal te kiezen als jij echt van plant bent je te bekwamen in de sport. Wij van Slimme Boefjes hebben het maar bij een goedkoop bordje gelaten. En daar kunnen we tussen de wijntjes en het praten door prima mee uit de voeten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button