Mode

Alles wat je over Tommy Jeans moet weten

Het kledingmerk Tommy Jeans stond vroeger bekend onder de naam Hilfiger Denim en is een hip label van de Tommy Hilfiger Corporation uit Amerika. Hoewel de naam vooral aan spijkerbroeken doet denken, bestaat de collectie van Tommy Jeans ook uit truien, t-shirts, poloshirts, schoenen, jassen en alles wat je nog meer van een populair kledingmerk mag verwachten. De stijl van het merk is gebaseerd op streetwear uit de jaren ‘90 en er is zowel een lijn voor dames als een lijn voor heren beschikbaar. Voor ieder wat wils dus!

De geschiedenis van het kledingmerk

Tommy Jeans is een relatief jong kledingmerk. Tot het voorjaar van 2018 stond het merk namelijk nog bekend als Hilfiger Denim. De naamsverandering werd ingezet om het merk beter af te stemmen op de jongere Millennials en Generation Z. Voor de rebranding werden in 2018 verschillende influencers ingeschakeld en werd zelfs een samenwerking opgetuigd met model Gigi Hadid. Mede hierdoor staat het merk een aantal jaar later als een huis. Op dit moment komt Tommy Jeans ieder seizoen met een nieuwe collectie op de proppen, waarbij ook regelmatig samenwerkingen met andere kledingmerken, modellen en popartiesten aangegaan worden.

Het verschil tussen Tommy Jeans en Tommy Hilfiger

De vraag wat nou het verschil is tussen Tommy Jeans en Tommy Hilfiger is er een die regelmatig terugkomt. Beide merken vallen natuurlijk onder hetzelfde bedrijf, maar toch zijn het verschillende labels met een geheel eigen collectie. Tommy Jeans richt zich bijvoorbeeld vooral op jongere generaties en is daarom ook wat lager geprijsd dan de collecties van Tommy Hilfiger. Het merk laat zich het best omschrijven als streetwear, terwijl de kleding van Tommy Hilfiger wat formeler is en onder casual wear valt. Bij Tommy Hilfiger vind je daardoor wat nettere jassen en truien in de collectie, terwijl je bij Tommy Jeans spijkerbroeken met gaten en meer uitgesproken jacks kunt shoppen.

Opvallende samenwerkingen

Tommy Jeans lanceert regelmatig collecties samen met celebrities en andere streetwear merken. Zo werd de toon in het najaar van 2018 gezet met een samenwerking tussen Tommy Jeans en Patta. Deze Tommy Jeans X Patta outdoor collectie was toentertijd exclusief beschikbaar in de Patta pop-up store in Amsterdam. Daarnaast zijn er sinds het merk bestaat ook regelmatig samenwerkingen met bekende popartiesten geweest.. Zo werd er in november nog een collectie gelanceerd samen met de Rolling Stones. Deze kledinglijn is geïnspireerd op een eerdere samenwerking tussen de band en Tommy Hilfiger, tijdens de ‘No Security’ tour van de band in 1999.

Voor meer informatie en trends raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de blog Choose Beautiful!

Gerelateerde artikelen

Back to top button