Wonen

Goede oefeningen die je thuis kunt doen met dumbbells

Heb jij maar weinig tijd om naar de sportschool te gaan, maar wil je toch je krachttraining graag bijhouden? Dan kun je ook thuis gaan trainen met dumbbells. Dit scheelt je een hoop tijd en met de juiste oefeningen kun jij jouw spieren net zo goed trainen. Je kunt makkelijk zelf dumbbells aanschaffen voor thuis en dan kun je zo aan de slag. In dit artikel bespreken we een aantal effectieve oefeningen die je kunt uitvoeren met dumbbells!

Je benen trainen met dumbbells 

Het is niet alleen voor mannen handig om een dumbbell set aan te schaffen voor thuis, ook vrouwen kunnen er veel baat bij hebben. Zo kun je met dumbbells goed je benen trainen. Een voorbeeld van een goede oefening voor je benen is het doen van Dumbbell Step Ups. Hiervoor heb je een verhoogd oppervlak nodig, maar dat kan ook gewoon je trap zijn. Daarnaast kun je deadlifts doen met dumbbells, dat soort oefeningen zijn niet alleen goed voor je benen en billen, maar ook voor je onderrug. Ten slotte kun je natuurlijk squats doen met dumbbells, als je vooral je billen en je bovenbenen goed wil trainen. 

Dumbbell oefeningen voor de borst 

De meest bekende oefening die je kunt doen voor het trainen van je borstspieren, is natuurlijk de benchpress. Die oefening wordt meestal gedaan met halterstangen, maar je kunt hem met behulp van dumbbells ook gewoon makkelijk thuis doen. Dit is niet alleen goed voor je borstspieren, maar ook voor je schouders en je bovenrug. Een andere oefening die je voor je borstspieren kunt doen, is het uitvoeren van dumbbell flyes. Dit zou je kunnen vergelijken met een benchpress, maar dan spreid je jouw armen naar de zijkant uit met de dumbbells, in plaats van recht naar voren. Het is hierbij belangrijk dat je jouw armen niet helemaal strekt, maar licht gebogen houdt. 

Dumbbell oefeningen voor je buikspieren

Wil jij graag jouw buikspieren meer trainen vanuit huis? Een goed getrainde core is bij veel sporten erg belangrijk, dus dit kan nooit kwaad. Als je regelmatig je buikspieren traint, heb je vast al wel eens crunches gedaan. Om deze oefening wat meer impact te geven, kun je hem ook uitvoeren met dumbbells. Voor het trainen van de schuine buikspieren kun je de dumbbell side bend oefening doen. Hierbij houdt je een dumbbell in één hand en laat je jouw arm aan die kant een beetje zakken tot je de schuine buikspieren voelt. Daarna beweeg je weer omhoog. Wissel tussendoor regelmatig van kant. Bij deze oefening is het belangrijk dat jij jouw schouders en borst zo recht mogelijk houdt, zodat de buikspieren echt het meeste werk moeten doen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button