Overig

Getest: de beste zomerbanden van 2023

Voordat je je winterbanden inruilt voor zomerbanden, wil je weten welke zomerbanden voldoende grip hebben op het Nederlandse wegdek. De Algemene Nederlandsche Wielrijders Bond (ANWB) vindt het ook heel belangrijk dat iedereen op goede zomerbanden rijdt, daarom testen ze ieder jaar welke zomerbanden het beste zijn. Dit jaar werden er tijdens de zomerbandentest maar liefst vijftig banden getest! De proefpersonen reden in een VW Golf VIII-testauto met banden met de maat 205/55 R16 (de meest gangbare bandenmaat). Wil jij weten welke banden een tien scoorden? Dat lees je in deze blog.

De vier beste zomerbanden

De volgende banden scoorden het beste op onder andere rij-eigenschappen zoals grip, milieu-eigenschappen zoals de uitstoot die bij het gebruik van de banden plaatsvindt en veiligheid van de banden, bijvoorbeeld de bandenspanning. Winterbanden komen in deze lijst natuurlijk niet voor:

  • Vredestein Quatrac;
  • Falken ZIEX ZE310 Ecorun;
  • Continental PremiumContact 6;
  • Goodyear EfficientGrip Performance 2.

De beste banden voor een droog wegdek

Er zitten een aantal verschillen in de vier bovenstaande banden (los van de prijs). Zoek je banden die het op een droog, warm wegdek goed doen, dan zijn de Falken ZIEX ZE310 Ecorun of de Continental PremiumContact 6 aan te raden. Beide banden scoorden tijdens de test een ruimvoldoende/goed. Op het gebied van duurzaamheid scoorde de Continental net iets beter.

De beste banden voor een nat wegdek

Voor een warm, nat wegdek kun je ook kiezen voor de Continental PremiumContact 6, daar die het op zowel een droog als nat wegdek goed doet. Zoek je een band die een goede slijtvastheid heeft, zodat je er meerdere zomers gebruik van kunt maken? Denk dan aan de Goodyear EfficientGrip Performance 2 of de Vredestein Quatrac, die laatste band is eigenlijk een vierseizoenenband, maar is perfect als je op een nat wegdek snel wilt kunnen remmen.

Hoe verwissel je je banden?

Als het warmer wordt dan 7°C, is het tijd om je winterbanden te vervangen voor zomerbanden. Dit kun je laten doen door de monteurs van je dichtstbijzijnde Carteam-garage. De experts van Carteam zijn gespecialiseerd in personenauto- en bedrijfswagen-onderhoud. Ze kunnen dus niet alleen je banden vervangen en opslaan, maar ook ander onderhoud moeiteloos uitvoeren. Dit alles doen ze voor een voordelige prijs. Maak daarom binnenkort een afspraak bij een Carteam-autobedrijf.

Gerelateerde artikelen

Back to top button