Interieur

Geef jouw keuken een industriële make-over!

Story Highlights
  • Baksteen, staal, hout en beton basis voor industriële keuken
  • Denk aan de industriële lamp
  • Plissé gordijnen doen het goed in elke ruimte

Meer dan ooit is het helemaal hip om een industriële keuken te hebben. Maar hoe creëer je dan een industriële keuken als je nu een totaal andere stijl hebt? Precies dat gaan we je hier uitleggen.

Niet alles is zwart en saai

Nee, niet alles binnen een industriële keuken is zwart en saai en een industriële keuken is niet per definitie een zwarte keuken. Zet die gedachte eerst maar eens uit je hoofd. Meer dan de kleur nog vormen stoere elementen de basis van een industriële keuken. Bakstenen mogen nooit ontbreken, net als een houten vloer. Het is de combinatie hout en beton en ook staal mag simpelweg niet ontbreken. Vergeet verder geen chroom aan je industriële leuken toe te voegen.

Aanrechtblad opvallend element in industriële keuken

Mocht je een en suite hebben, overweeg dan zwarte kozijnen voor de deur. Kies voor een deur met veel glas. Op die manier gaat er namelijk zo weinig mogelijk licht verloren. Een opvallend element binnen elke keuken is het aanrechtblad. Dat geldt dus ook voor de industriële keuken. Je mag prima verschillende materialen gebruiken. Zo zorgt hout voor een warme uitstraling, kies je de betonlook als je een stoer en robuuste uitstraling wenst, overweeg de kleur zwart en denk eens aan composiet, dat weer een stoere uitstraling geeft. In de industriële keuken kun je overigens best een aantal kleurtinten aanbrengen.

Groot aanbod industriële lampen

In een stoere industriële keuken hoort zeker ook een industriële lamp. Maak je hier niet te druk om want het aanbod aan dergelijke lampen mag gerust indrukwekkend genoemd worden. Zoals gesteld speelt daglicht een prominente rol binnen een industriële keuken. Houd daar dus ook rekening mee als je raamdecoratie aan gaat schaffen. Zo kun je prima kiezen voor jaloezieën, met wat grotere lamellen. Dit staat niet alleen prima, je bepaalt ook zelf de mate van lichtinval. Zo sla je dus twee vliegen in een klap.

Hout zorgt voor warmte in je huis

Kies je voor houten jaloezieën, dan haal je meteen ook weer een stuk warmte in je huis, want die sfeer straalt hout altijd uit. In geen enkele keuken en zeker ook in de industriële keuken niet misstaan plissé gordijnen. Bij deze gordijnen kun je kiezen voor verschillende uitvouwsystemen. Verdiep je daar even goed in. Kies je voor dergelijke plissé gordijnen, overweeg dan de kleur donkergrijs of een lichtere tint. Geheid dat het prachtig staat. Gordijnen zijn toch al weer helemaal terug. Ze brengen sfeer en warmte in elke ruimte. En dus ook in jouw nieuwe industriële keuken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button