KinderenTuin

Welke maat trampoline?

Story Highlights
  • Kwestie van ruimte en budget
  • Laat bij bijstaan dooi een specialist
  • Een grotere trampoline springt soepeler

Als je een trampoline wilt gaan kopen, dan is het alleen nog even de vraag welke maat trampoline je kiest. Want wat is groot genoeg en hoeveel tuin wil je inleveren voor de trampoline? Mocht je er niet uitkomen vraag dan een van de specialisten bij de trampolinezaak. Zij kunnen vaak helder advies geven.

Keuze is afhankelijk van de ruimte en het beschikbare budget

Bij de keuze voor de maat trampoline speelt de beschikbare ruimte in je tuin een rol en heb je daarnaast te maken met het beschikbare budget. Soms kan het beter zijn geen trampoline te nemen. Stel je hebt twee kinderen en slechts 1,80 meter ruimte. Dan hebben je kinderen slechts 1,40 meter ruimte om te springen, want je moet de beschermrand nog van de ruimte aftrekken. Dat is eigenlijk niet de moeite. In feite neem je als je twee kinderen hebt in elk geval een trampoline met een diameter van 250 centimeter, maar het liefst nog een van 300 centimeter doorsnee. Bij drie meter in de diagonaal hebben de kinderen elk een redelijk springvlak en is het risico op ongelukken ook kleiner.

Veren zijn langer en dat springt gewoon veel soepeler

Een grotere trampoline heeft, zo zal de specialist van de trampolinezaak je ook vertellen, zijn voordelen. Er kunnen dan meerdere kinderen tegelijk springen en zo creëer je een eigen speelplaats voor de kinderen. Springen op een grotere trampoline is wat veiliger bovendien. De kans op botsingen is minder groot en de veren van een grotere uitvoering zijn langer. En dat laatste springt nou eenmaal soepeler.

Grotere trampoline staat voor groter plezier

Kies je voor een kleinere trampoline, werk dan in elk geval altijd met een veiligheidsnet. Voordeel is dat een kleinere trampoline goedkoper is. Door de kortere veren echter, springt een kleinere trampoline veel minder soepel dan een grotere variant. Ja, je zou dus gewoon kunnen zeggen dat een grotere trampoline staat voor groter springplezier. Daar is niets aan gelogen.

Vergeet de veiligheid niet en kies bij ruimtegebrek voor een rechthoekige variant

Loop je de maten bij langs dan zou je eigenlijk moeten beginnen vanaf 250 en 300 centimeter. Dan begint het ergens op te lijken. Vergeet de veiligheid niet en weet verder dat als je toch wat met de ruimte in de tuin zit, je beter een rechthoekige trampoline neemt. Die kun je vaak gemakkelijk in een hoek wegwerken. Zo gaat relatief minder ruimte in de tuin verloren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button