Overig

Checklist: een perfecte verjaardag

Story Highlights
  • Maak een checklist en plan een datum
  • Vraag enkele gasten je te helpen
  • Zorg voor een interactieve playlist

Nee, een verjaardag laat je niet ongemerkt aan he voorbij gaan. Elke verjaardag is het vieren waard. Het voorbereiden van een verjaardagsfeest kost je nog best wat tijd, als je het goed wilt doen tenminste. En dat wil je.

Zorg wel altijd voor een aantal zitplaatsen

Het eerste wat je doet is het maken van een checklist. Vervolgens prik je een datum en maak je een leuke en aansprekende uitnodiging. Je bepaalt  waar je het feest geeft en of en welk thema je er aan gaat verbinden. Dan heb je die stappen in elk geval genomen. Uiteraard verstuur je de invitatie tijdig. Wat verder in de tijd maak je een playlist aan voor het feest. Stel die open voor de gasten, zodat ook zij hun favoriete muziek toe kunnen voegen.  Denk verder na over de ruimte, Is er behoefte aan een dansvloertje en geef jij het feestje thuis? Maak dan alvast ruimte waar jij je meubels veilig op kunt bergen. Houd wel altijd wat zitplaatsen in de ruimte en denk alvast na over het eten en drinken.

Bepaal een thema en vraag een aantal gasten te helpen

Belangrijk is het bepalen van het thema, zodat de gasten carnavalskleding aan kunnen schaffen. Denk ook een feestversiering; aan de bekende ballonnen en slingers dus.  Ondertussen vraag je de uitgenodigde vrienden naar de bevestiging van hun komst en van die gasten vraag je een aantal om tijdens het feest te helpen. Verder bepaal je wat je gaat doen met de muziek en of je andere animatie kiest.

Een dag voor het feest haal je de verse producten

Belangrijk zijn zeker ook de inkopen die je doet. Het is verstandig om een budget vast te stellen en vergeet bij de boodschappen zeker niet de servetjes. Je kunt overwegen om met papieren bekers te gaan werken. Scheelt je heel erg veel afwas nadien. En bovendien is het goed voor het milieu ook. Een dag van tevoren haal je de verse producten van de winkel, denk maar eens aan de taart bijvoorbeeld. Versier een dag voor het feest ook alvast de ruimte en berg ook de belangrijke punten goed op, zeker de waardevolle spullen. De aan het begin van het traject gemaakte checklist loop je nog eens door en vervolgens ben je eigenlijk helemaal klaar voor het verjaardagsfeest. Laat de gasten maar komen!

Let op; uiteraard hebben we het hier over een verjaardagsfeest na Covid-19.

Gerelateerde artikelen

Back to top button