BespaartipsKinderen

Drie manieren om te sparen voor de studie van je kind

Je denkt er niet meteen aan wanneer ze net zijn geboren, maar je zult zien; het gaat sneller dan je denkt! Voor je het weet zijn je peuters puber en beginnen ze af en toe al over studeren. Ze kijken uit naar het wonen op kamers, het studentenleven en al het moois wat daarbij komt kijken. Wellicht heb je zelf ook heerlijk van deze onbezorgde tijd genoten en dan gun je je kind dit natuurlijk ook. Dat studeren duur is, daar vertellen we ongetwijfeld niks nieuws mee. Daarom is het ook slim om heel vroeg te starten met het sparen van een leuk bedrag om jouw kind een kickstart van zijn studie te geven. Hoe je dit doet? Twee goede opties op dit moment.

Denk niet te crypto

Dat sparen door middel van geld op een spaarrekening vandaag de dag niks meer oplevert, daar verklappen we wellicht niks nieuws mee. Daarom is het goed om te kijken naar alternatieven. Door de huidige situatie wordt je spaargeld namelijk alleen maar minder, in plaats van méér waard. Investeren in crypto currency is een voorbeeld van zo’n alternatief wat vandaag de dag nog wel loont. Zeker in de huidige markt (met een zeer lage koers) is instappen in deze munteenheid aan te raden. Geen verstand van deze markt? Dat is ook niet nodig. Wanneer jij bijvoorbeeld gebruikmaakt van bitcoin 360 ai platform dan kun je koersen op de data van de analyses die gemaakt worden. Jij de lusten, zij de lasten. 

Ieder zijn aandeel

Ook de aandelenmarkt bevindt zich in zwaar weer. Door hier nu op in te springen en aandelen te kopen die laag staan, kun jij op termijn mooie winsten behalen. Zeker wanneer je hiermee start wanneer jouw kind nog klein is zul je zien dat je genoeg tijd hebt om een piek af te wachten. Aandelen groeien wel minder snel dan crypto, het is hiermee dus ook sterk de vraag wat jouw eigen wensen en voorkeuren zijn.

Kortom, gun je kind een onbezorgde studententijd door nu te investeren in crypto of aandelen. Beide betrouwbare opties die over langere termijn goed rendement opleveren. Wat voor jou de beste optie is? Dat hangt af van het risico en de tijd die je hebt. Ook is het slim om kansen te spreiden, koop een paar aandelen en wat crypto. Voor je het weet heb je zoveel winst gemaakt dat je niet een kamer gaat huren voor je kind, maar een pand met kamers gaat kopen en dat gaat verhuren! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button