Wonen

Je huis optimaal beveiligen

Je wilt er natuurlijk liever niet over nadenken, maar het beveiligen van je huis kan een hoop narigheid voorkomen. We kennen allemaal wel de standaard adviezen zoals ramen en deuren sluiten als je weggaat en eventueel een lampje aanlaten, maar dieven worden steeds brutaler. Wanneer je eenmaal een inbraak hebt meegemaakt, blijft de schrik er voor lange tijd in zitten. Bovendien is het dan eigenlijk al te laat; voorkomen is immers beter dan genezen. In dit artikel lees je dan ook op welke manieren je je woning kan beveiligen. 

Basistips 

Deze basistips ken je waarschijnlijk allang, maar het is toch belangrijk om ze even onder de aandacht te brengen. Draai alle deuren op slot en zorg ervoor dat overige ramen en balkondeuren gesloten zijn. Doe eventueel de rolluiken een stukje dicht. Door te doen alsof je thuis bent schrik je inbrekers af. Laat lampen aan of regel dit met behulp van een tijdschakelaar

Beveiligingscamera´s

Beveiligingscamera’s werken zeer effectief om je huis te weren van ongenode gasten. Het gevoel dat je in de gaten wordt gehouden en dat je activiteiten worden geregistreerd schrikt vaak af. Bovendien leveren de beelden van een camera vaak genoeg bewijs op van inbraak of diefstal om naar de politie te stappen en eventuele verdachten in de boeien te kunnen slaan. Tegenwoordig hebben veel mensen een videodeurbel waar een cameraatje in verwerkt is. Dit doet al iets, maar een goede beveiligingscamera draait mee met de bewegingen die worden gemaakt.  Het advies is meestal om bij iedere in- en uitgang een camera te hangen én alle dode hoeken te voorzien van een camera. Uiteindelijk zou je vanuit elke hoek rondom je woning zicht moeten hebben met de camerabeelden. 

Alarmsysteem

Een andere manier van beveiligen is het plaatsen van een alarmsysteem. Je denkt bij een alarm waarschijnlijk al snel aan bedrijfspanden, maar ook voor particulieren wordt het steeds populairder om een alarmsysteem in huis te plaatsen. Het effect is duidelijk; zodra er activiteit in en rond het pand wordt geregistreerd, gaat het alarm af. Tegenwoordig gaan deze systemen gepaard met een app die je kunt koppelen aan je mobiele telefoon, zodat je altijd gealarmeerd wordt. Bovendien zijn de meeste systemen ook gekoppeld aan een meldkamer, zodat je meteen noodhulp krijgt indien dat nodig is. 

Bewegingsmelder

Licht schrikt inbrekers af, want zij willen natuurlijk niet gezien of herkend kunnen worden. Een bewegingsmelder kan helpen je huis onaantrekkelijk te maken voor deze ongenode gasten. Vaak wordt een bewegingssensor gekoppeld aan lampen. Dus zodra er iemand langs de sensor komt, springt het licht aan. Dit is voor jezelf natuurlijk al heel handig als de oprit of poort bijvoorbeeld enorm donker is, maar het schrikt tegelijkertijd ook inbrekers af. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button