Tuin

Met deze tips maak jij een heerlijke buitenplek in de winter

Ben jij een echte tuinliefhebber en zit je het op koude winterdagen het liefst alsnog buiten? Heb je deze zomer je groene vingers aan het werk gezet en eindelijk die geweldige barbecue aangeschaft? Dan baal je wellicht dat de zonnige dagen inmiddels ver achter ons liggen en de winter voor de deur staat. Hier een aantal tips om net zo hard van je tuin te genieten in de winter, als in de zomer. 

Zet je tuin in de spotlight

Maak het buiten net zo gezellig als binnen. De opties zijn oneindig als het gaat over sfeerverlichting voor in de tuin. Haal de kleuren van binnen naar buiten, waardoor je leefruimte extra groot lijkt. Zorg voor goede verlichting onder je overkapping en versier je tuin met lichtslingers, fakkels en windlichten. Heb je een paar planten die zelfs in de winter staan te pronken? Licht deze dan uit.

Bouw een veranda 

Een veranda is een musthave voor iedereen die met weer, wind en regen het liefst alsnog van zijn of haar tuin geniet. Om echt alles uit je tuin te halen, kan je kiezen voor een lamellendak overkapping. De lamellen zijn kantelbaar, waardoor jij je eigen buitenklimaat kan bepalen. Bij sommige uitvoeringen kan je zelfs de lamellen volledig opschuiven. Dit betekent dat je op dezelfde plek volop van de zon kan genieten en met regen overdekt zit.

Scherm je af tegen de wind 

Wat je naast de regen tegenhoudt in de winter om naar buiten te gaan, is de wind. Als je op een zonnige winterdag op je balkon of onder de veranda zit, kan de wind er alsnog voor zorgen dat je je warme woonkamer weer opzoekt. Zorg voor een tijdelijke afscherming, zonder de zon te blokkeren. Zo zit je op stormachtige winterdagen alsnog heerlijk in de zon. 

Warm de winter door

Niets is gezelliger dan een houtkacheltje in de tuin. Of ga voor een heater, om er zeker van te zijn dat het terras onder je overkapping goed verwarmd wordt. Verrijk je buitenplek met een comfortabele zithoek vol met kussentjes en warme fleece dekens. Leg onder je overkapping een buitenkleed neer, trek een paar dikke pantoffels aan en je hebt je tweede woonkamer buiten, midden in de winter. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button