Beleggen

Dogecoin: de nieuwe jongen op het cryptocurrency blok

Cryptocurrency zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Nadat Bitcoin populair werd voor investeerders, zijn er ook veel andere cryptomunten in waarde gestegen. De koers crypto Dogecoin heeft de laatste jaren ook een grote stijging gekend. Het verhaal achter Bitcoin is bij de meeste mensen wel bekend, maar hoe zit het met andere munten zoals Dogecoin? In dit blog bericht vertellen wij je er graag meer over.

Verschillende soorten cryptomunten

Cryptomunten komen voor in veel verschillende soorten en maten. Bitcoin en Ethereum zijn de twee grootste en bekendste munten op dit moment. Wat veel mensen niet weten, is dat er duizenden andere munten zijn die op verschillende manieren werken. Bitcoin is namelijk een specifieke toepassing op een blockchain. Ethereum werkt net iets anders. Dit is namelijk een versie van een blockchain waarop andere ontwikkelaars hun eigen toepassingen kunnen bouwen. Naast deze bekende cryptovaluta, zijn er nog talloze andere die ieder weer een unieke toepassing zijn van de technologie. Zo heeft de cryptomunt XRP van het bedrijf Ripple het voordeel dat transacties veel sneller afgehandeld zijn dan dat bij de Bitcoin is. De cryptovaluta koers Ripple is dan ook een van grotere cryptomunten van dit moment.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is ontworpen door Billy Markus en Jackson Palmer. In eerste instantie was Dogecoin geen serieuze aangelegenheid. De makers wilde voornamelijk aantonen dat iedereen met de code van de Bitcoin een eigen munteenheid kon creëren. Nadat zij de munt hadden gepubliceerd, is er in eerste instantie nog niet veel belangstelling. Na enige tijd zijn er echter steeds meer mensen gekomen die de munteenheid hebben gekocht. Vervolgens was het Elon Musk die Twitterde over de munt. Hierdoor kreeg de cryptomunt een enorme boost, waardoor het ineens veel meer waard werd. Bovendien werd de cryptomunt veel bekender bij het grote publiek. Dogecoin is te verkrijgen op de grote exchanges en is te bewaren in een cryptowallet. 

Wat is er zo speciaal aan Dogecoin?

Ondanks dat Dogecoin in eerste instantie een meme-coin was, heeft de munt verschillende voordelen ten opzichte van andere munteenheden. De munteenheid is namelijk veel makkelijker te minen dan andere valuta, zoals Bitcoin. Dit maakt het aantrekkelijk voor investeerders en miners. Het is tevens ook eenvoudiger om te starten met het minen van Dogecoin. Een ander verschil met de Bitcoin is dat Dogecoin een oneindig maximaal aanbod heeft, terwijl Bitcoin maar maximaal 21 miljoen munten kan uitgeven. Naar verwachting zijn er in 2050 ongeveer 280 miljard Dogecoin in circulatie. Wanneer de cryptomunt gemined wordt, is de opbrengst altijd 10.000 Doge. Dit zorgt ervoor dat Doge een afnemende inflatie heeft. Naarmate er meer gemined wordt, zal de inflatie in de munteenheid minder worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button