Interieur

Waar moet je op letten bij het kopen van een lounge bank?

Een lounge bank is een essentieel onderdeel in je interieur. Het is de plaats waar je tot rust komt na een lange dag werken. Het is de plaats waar je geniet met je gezin van een leuke film. En het is de plaats waar je met vrienden en vriendinnen gezellig bijpraat met een drankje en een hapje. Zonder een goede lounge bank is je woonkamer dus niet compleet.

Bepaal wat voor lounge bank je juist zoekt

Vandaag de dag heb je een lounge bank in verschillende groottes en vormen. Op de website van PureWonen kan je al wat inspiratie opdoen en kijken welke mogelijkheden er zijn. In eerste instantie moet je bekijken welke functies de lounge bank voor jou allemaal moet hebben. Wil je er enkel in zitten om rustig naar de televisie te kunnen kijken? Of moet het ook dienen als slaapbank wanneer je gezelschap op bezoek hebt?

Het aantal huisgenoten bepaalt natuurlijk ook de grootte van de lounge bank. Ben je alleen of met twee, dan is een tweezitsbank of een driezitsbank groot genoeg. Wanneer je natuurlijk kinderen hebt, kan je beter voor een hoekbank gaan.

Kies het juiste materiaal en de juiste kleur

Een lounge bank moet mooi zijn, maar ook het onderhoud is belangrijk.

De kleur van je lounge bank wordt deels bepaald door de rest van je interieur. Als je een landelijk interieur hebt, kan je best kiezen voor een lounge bank in een lichte kleur. Bij een industrieel interieur past dan weer beter een leren lounge bank.

Ook het materiaal van je lounge bank is van groot belang. Een stoffen bank is vaak moeilijker naar onderhoud toe. Wanneer je af en toe eet of drinkt in je lounge bank, kan je beter kiezen voor een leren bank. Drank- en eetvlekken zijn hier veel eenvoudiger te verwijderen. Een voordeel bij een stoffen bank is dat je vaak afneembare hoezen hebt die je in de wasmachine kan steken. Ideaal wanneer je ook kinderen hebt die wel eens kattenkwaad uithalen.

Interessant om te weten is dat je best geen katoenen bekleding kiest als je een hele zonnige kamer hebt. Het zonlicht zal ervoor zorgen dat het katoen snel vervaagt.

Belangrijk is om een lounge bank altijd uit te testen. Blijf net zolang zitten tot je voelt dat de bank je lichaamswarmte heeft aangenomen. Zit je dan nog steeds comfortabel? Dan is het waarschijnlijk een goede bank. Wanneer je dan opstaat, wordt er aangeraden om naar de plooivorming van de lounge bank te kijken. Plooivorming komt voor als het stof of het leder wordt uitgerekt op de plaatsen waar je zit. Dit is op lange termijn nadelig voor het zitcomfort.

Voor leuke ideeën kan je zeker eens naar de website van PureWonen surfen! Hier koop je al jouw zitmeubelen met 5 jaar all-in house garantie. Dit vind je nergens anders.

Gerelateerde artikelen

Back to top button