Interieur

Wat kost nieuwe keuken inclusief montage?

Story Highlights
  • Tussen de 5000 en 15000 euro
  • Je bepaalt zelf de kosten door de keuze voor materiaal en uitrusting
  • Hoe lang duren de montagewerkzaamheden?

Een keuken kun je zo duur maken als je zelf wenst. De prijs is uiteindelijk sterk afhankelijk van jouw speciale wensen. Er is wel eens gezegd dat een nieuwe keuken inclusief montage ongeveer tien procent van de waarde van je huis mag kosten. Dat is echter een nergens op gebaseerd. Het is veel meer afhankelijk van wat jij precies met de keuken wilt en welke eisen je aan de keuken stelt.

Tussen de 5000 en 15000 euro voor een keuken, inclusief montage

Met een keuken is het bovendien zo dat je vaak kunt onderhandelen over de prijs. Het is altijd de moeite waard om te proberen om iets van de prijs af te krijgen. Ondanks de vele factoren die een rol spelen bij de totstandkoming van de prijs, wordt gesteld dat een normale keuken inclusief de montage je tussen de 5000 en 15.0000 euro kost. Behalve de montage zit dan de inbouwapparatuur bij de prijs in.

Veel is dus afhankelijk van jouw wensen. Wil je een rvs keukenkraan? Welk soort keukenblad kies je? En kies je inbouwapparatuur van de beste merken of kies je voor een degelijk huismerk? Wil je een kraan van goud? Het heeft allemaal invloed op de prijs. De prijs van een keuken zelf is vaak opgebouwd uit apparatuur (50 procent), kasten (30 procent) en werkblad (20 procent).

Lades in een kast zijn duurder dan een klapdeur

Je kunt zo dus achterhalen wat jouw nieuwe keuken mag gaan kosten. Je achterhaalt gewoon de prijs van de apparatuur, je berekent wat je werkblad kost en kijkt naar de indeling van de kasten. Bij keukens is het zo dat lades in een kast duurder zijn dan wanneer je kiest voor een klapdeurtje. Verder kun je nagaan wat de montage zo ongeveer mag kosten afgezet tegen de uren die specialisten bezig zijn met de montage. Op die manier kun je online al snel berekenen wat de keuken je zo ongeveer mag kosten.

Showmodellen zijn vaak goedkoper en onderhandelen heeft wel degelijk zin

Kies je voor de trendy kleur mat zwart en een zeeppomp zwart? Kies je voor een werkblad van graniet? Het zijn allemaal elementen die mede de prijs van de keuken bepalen. Onderhandel wel als je een keuken gaat kopen. Soms kan er nog best wat van de prijs af namelijk. Ook showmodellen zijn vaak goedkoper. Wat dat betreft zit er vaak nog best wat ruimte in de vraagprijs van de keuken. Laat die kans niet liggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button