Interieur

Dit zijn de nieuwste badkamertrends

Je badkamer kun je niet ieder seizoen een volledige make-over geven. Toch zijn er badkamertrends. Je kunt natuurlijk je manden, bakjes en textiel aanpassen om met de tijd mee te gaan. Of je douchekop vervangen. In dit artikel lees je er meer over.

Verbouwen

Een badkamerrenovatie is iets om goed over na te denken. Ben je over vijf jaar nog blij met de kleur tegels, je bad, de kranen en je toilet? En wat kost zo’n verbouwing eigenlijk? Dat kun je gemakkelijk uitvinden door de zoeken op overzicht prijzen Zoofy. Je vindt hier snel genoeg een antwoord op de vraag: wat kost een toilet plaatsen?

Moderne badkamer

Momenteel kiezen veel mensen voor een moderne badkamer. Natuurlijk heb je het te doen met de ruimte die je hebt en dat betekent dat elke moderne badkamer anders is. Sommige badkamers hebben een toilet in de badkamer, andere badkamers weer niet. Soms is er ruimte voor een bad en een douche, zelfs voor allebei apart. Soms niet. Het blijft in ieder geval wel zo prettig om je badkamer niet te vol te plaatsen. Als je bijvoorbeeld graag een bad en een douche wil, kies dan toch voor douchen in het bad.

Douche, bad of beide?

Veel mensen vinden douchen in het bad onprettig. Maar het kan tegenwoordig netjes worden opgelost. Het ouderwetse beeld is een bad met een douchegordijn, maar dat hoeft nu helemaal niet meer. Je kunt bij het bad bijvoorbeeld een glazen zijwand plaatsen. Wel blijft het zo dat je in de badkuip staat om te douchen. Als je dat echt niet wil, zal je misschien je bad moeten opgeven als die ruimte er niet is. Je wilt zowel voor je bad als voor je douche genoeg ruimte hebben, anders heb je er praktisch weinig plezier van.

Je hebt ze natuurlijk niet allebei nodig. Een ruime inloopdouche is vaak de mooiste oplossing waar het meest van geprofiteerd wordt. Je kunt er ook nog voor kiezen om massagestralen in de cabine te nemen. De cabine is meestal gewoon de muur in plaats van een losstaande cabine. Dat is ook veel praktischer.

Toiletpot

Of de wc nu wel of niet in je badkamer zit, je hebt te maken met keuzes. Een modern toilet heeft de spoelbak verwerkt in de muur zitten. Soms betekent dit dat je een halve muur in je ruimte bouwt. Dat is dan weer handig om dingen op te plaatsen zoals een luchtverfrisser of reserve wc-rollen. Een modern toilet is vaak een hangend toilet. Dat maakt een stuk prettiger schoon dan de toiletten die in de grond worden vastgemaakt met allerlei moeilijk te bereiken hoeken. Bovendien dweil je de grond ook makkelijker, want er zit niks op de grond.

Gerelateerde artikelen

Back to top button